به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، به نقل از هفتهنامه آلماني «اشپيگل»، سازمان اطلاعات آمريکا (NSA) ميليونها داده اطلاعاتي را از سرويس اطلاعاتي آلمان (BND) به دست آورده است. همچنين همکاريهاي فني ميان 2 طرف نيز بسيار بيشتر از آنچيزي بوده است که تاکنون افشا شده بود.
بر اساس اين گزارش،سرويس فدرال اطلاعات آلمان اطلاعات فراواني را از آژانس امنيت آمريکا به دست آورده است و مقامات سرويس خارجي آلمان اکنون ميگويند که اين اطلاعات در پايگاه «بادآيبيلينگ» (Bad Aibling)؛ يکي از 2 محل جمعآوري اطلاعات در آمريکا در خاک آلمان جمعآوري شده است.
http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/05/13/13920513000100_PhotoL.jpg" border="0" height="418" width="600">
بنابر اطلاعاتي که «ادوارد اسنودن» مامور پيشين سازمان سيا که افشاگريهاي وي درباره جاسوسيهاي آمريکا خبرساز شده است در اختيار گذاشته، فقط در دسامبر سال گذشته تحت عنوان (برنامه) «آلمان - 30 روز گذشته» حدود 500 ميليون فراداده در اختيار گذاشته شدهاند. فرادادهها يا ابردادهها اطلاعاتي هستند که درباره جزئيات دادههاي ديگر توضيح ميدهند.
يکي از مقامات سازمان اطلاعات آلمان در اين مورد گفت که آمريکا علاوه بر باد آيبلينگ، با سرويس اطلاعاتي افغانستان نيز در ارتباط بوده است.اين ارتباط در زمينه دادههاي اطلاعاتي از جمله تلفن، ايميل و پيامک بوده است.
سرويس اطلاعاتي آلمان همچنين اعلام کرد که پيش از اينکه اين اطلاعات در اختيار آمريکاييها قرار گيرند در چند مرحله مورد بررسي قرار گرفته اند تا اطلاعات شخصي آلمانيها از آنها جدا شوند.
ضمن اينکه شاهدي مبني بر اينکه سرويس امنيتي آمريکا به اطلاعات شهروندان آلماني دسترسي داشته، منتشر نشده است و اگر هم اينطور بوده است، هنوز شاهدي در اين مورد در دست نيست.
همچنين بنابر اطلاعات آرشيوي اسنودن، اين اطلاعات از مرکزي در بادآيبلينگ به وسيله ارتباط مستقيم الکترونيکي به آژانس امنيت آمريکا منتقل ميشد.
اشپيگل نوشت که انتقال حجم کلاني از اطلاعات به اين شيوه پرسشي جديد را مطرح ميکند و آن اين است که آيا چنين اقدامي مبناي قانوني دارد؟
موضعگيري سرويس اطلاعاتي آلمان دفاع از اقدامات صورت گرفته است به طوري که تمامي فعاليتها در چارچوب همکاري با ديگر سرويسهاي اطلاعاتي را اقدامي در راستاي قانون ميداند.
اسنودن چندي پيش با انتشار اسنادي فاش کرد که سازمان امنيت آمريکا با استفاده از برنامه اي بنام «پريسم» ارتباطات شهروندان خود را تحت کنترل و نظارت دارد.
طبق اسناد اسنودن مشخص شد سازمان امنيت ملي آمريکا با استفاده از اين برنامه ميليون ها تلفن، پيامک، ايميل و فکس شهروندان آمريکايي را جاسوسي کرده و تحت نظارت خود دارد و به مرکز اطلاعات چندين غول بزرگ اينترنتي از جمله گوگل و فيسبوک نيز دسترسي کامل دارد.
اين افشاگر پس از آن اروپاييها را از جاسوسي آمريکا مطلع کرد و فاش کرد که اين کشور مکالمات سران اروپا در اجلاس هاي مهم از جمله جي 8، جي 20 و نيز جلسات سران اروپا را نيز شنود مي کرده است.
منبع: فارس