به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري که رفتار سياسي ويژه خود را ساخت و با سماجت؛ نزديکان خود را به کارهاي حساس گماشت و تا حد امکان از آنها دفاع کرد.
محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري که سازمان اداري کشور را به هم ريخت و به ترتيبي جديد بازساخت و در سياست خارجي راه ويژه خود را رفت و کنترل دولت بر اقتصاد را به شکلي متمايز از دولتهاي پيشين پيش برد.
محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري که توانست با ابراز اميدواري براي محو شدن رژيم صهيونيستي و بحث هولوکاست، خبرساز جهان شود.
کسي که با درخواست اجازه ورود زنان به وزشگاه ها جنجال آفريد، و قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد را ورق پاره خواند و با برکناري وزير خارجه در حين ماموريت جنجال به پا کرد.
محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري که با کليد زدن داستان دنباله دار يارانههاي نقدي، اساس اقتصاد کشورش را را زير رو کرد و با انتصاب نخستين وزير زن در تاريخ نظام جمهوري اسلامي ايران، دادِ برخي را هم درآورد.
محمود احمدي نژاد، رييس جمهري که گاهي با ادبياتي عاميانه و به قول معروف کوچه بازاري، آن هم در مهمترين تريبون هاي سياسي، برخي را متحير کرد و حتي گاهي هم با برخي از بزرگان نظام قهر کرد!
محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري که يکبار خودش را "جاروکش" مردم دانست و يک بار خودش را "نخبه" دانست!
محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري بود که ثابت کرد هميشه مي توانست خبرساز باشد.
1) حضور زنان در ورزشگاه ها
احمدي نژاد که در تبليغات انتخاباتي خود در سال 84 مسئله پوشش دختران و جوانان را کم اهميت دانسته بود، کمتر از يک سال بعد از رسيدنش به رياستجمهوري يعني درارديبهشت ????، به رييس سازمان تربيت بدني دستور داد مقدمات حضور زنان و دختران تماشاچي را در مسابقههاي فوتبال فراهم کند و خطاب به رييس سازمان تربيت بدني نوشت: "برخلاف تصور و تبليغ عدهاي، تجربه نشان داده که حضور انبوه خانوادهها و بانوان درمحيط هاي عمومي، سلامت و اخلاق و عفاف را در آن محيطها حاکم کرده است."
اين دستور موجي از انتقاد را در جامعه برانگيخت، تا جايي که چند مراجع تقليد را هم به واکنش واداشت و از جمله آيات عظام فاضل لنکراني، مکارم شيرازي و صافي گلپايگاني حضور زنان در ورزشگاه را جايز ندانستند. احمدي نژاد بعد از دوهفته بي اعتنايي به واکنش ها، بالاخره تصميمش راعوض کرد و از پيگيري حضور زنان درورزشگاه ها منصرف شد.
2) دوستي با رژيم صهيونيستي
اسفنديار رحيم مشايي رييس وقت سازمان ميراث فرهنگي؛ تير 1387 در اظهارنظري گفت: "ايران امروز با مردم آمريکا و اسراييل دوست است و هيچ ملتي در دنيا دشمن ما نيست." که اين گفته باعث اعتراض ها به وي و حتي احمدي نژاد شد.
با وجود اين که بسياري از مقامات کشورمان و از جمله "علي لاريجاني" رييس مجلس شوراي اسلامي از اين موضع مشايي انتقاد کردند، اما مشايي گفته خود را تکرار کرد و فقط در توضيحش گفت که "يهودي هاي مهاجر و صهيونيست ها" را مدنظر نداشته است.
اعتراض ها عليه اين سخنان تا جايي پيش رفت که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرح سوال از رييس جمهور را امضا کردند. با اين حال احمدي نژاد با حمايت از مشايي گفت که موضع مشايي موضع دولت است و توضيح داد: "ما دلسوز همه بشريت حتي مردم آمريکا و بدبختهايي که با سراب واهي به سرزمينهاي اشغالي روانه شدهاند، هستيم."
سرانجام پس از يک ماه و فروکش نکردن جنجال دوستي با مردم اسراييل، مقام معظم رهبري در خطبه هاي نمازجمعه تهران فرمودند که صحبت از دوستي با مردم اسراييل "حرف درستي نيست" و "اين موضع دولت جمهوري اسلامي هم نيست." و بالاخره قائله خاتمه يافت.
3) کردان ودانشگاه آکسفورد
مجلس شوراي اسلامي 14 آبان 1387 با استيضاح "علي کردان" وزير کشور وقت که متهم بود مدرک تحصيلي خود راجعل کرده، او را از کار برکنار و به يک جنجال دامنه دار پايان داد.
کردان در نامهاي خطاب به رييس جمهوربه جعلي بودن مدرکش اعتراف کرده بود، با اين حال احمدي نژاد با اعلام اين که "براي خدمتگزاري نيازي به کاغذ پاره نيست" مساله جعلي بودن مدرک او را بياهميت تلقي کرد.
اصرار احمدي نژاد بر استفاده از کردان در وزارت کشور انتقادهاي زيادي را برانگيخت و حتي احمدي نژاد در اعتراض به تصميم مجلس، در جلسه استيضاح وزير کشور شرکت نکرد و گفت: "چرا تا وقتي رفيق او بودند اين حرفها را مطرح نکردند و اکنون چه اتفاقي افتاده که اينگونه اظهار نظر ميکنند؟"
پس از برکناري کردان از وزارت کشور، صادق محصولي وزير کشور شد.
4) مناظره انتخاباتي 88
احمدي نژاد در 13 خرداد 1388 و در مناظره هاي انتخاباتي با ميرحسين موسوي، انتقاداتي را متوجه برخي از چهره هاي برجسته و پرسابقه نظام کرد و گفت بسياري از مديران دولتي در دولت هاي قبل "دست خالي آمدند و با يک امتياز دلار هفت توماني يا واردات و صادرات ميلياردر شدند."
اين سخنان و آن هم در يک برنامه تلويزيوني زنده پربيننده و از زبان رييس جمهور، انتقادهاي بسياري را متوجه احمدي نژاد کرد.
5) معاون اولي اسفنديار رحيم مشايي
احمدي نژاد با آغاز دور دوم رياست جمهوري خود، پدرزن پسرش يعني اسفنديار رحيم مشايي را به عنوان معاول اول خود انتخاب کرد که اين باعث انتقادهاي شديد عليه وي شد و حتي روزنامه کيهان اين اقدام رييس جمهور را "دهن کجي به بزرگان" خواند.
سرانجام پس از يک هفته، مقام معظم رهبري در نامه اي انتصاب مشايي را "کان لم يکن" اعلام کردند و احمدي نژاد که يک هفته از پذيرش نامه مقام معظم رهبري خودداري کرده بود، سرانجام ناگزير به اجرايش شد و محمدرضا رحيمي را به عنوان معاول اول انتخاب نمود.
6) از حد نصاب افتادن کابينه دولت نهم
در 4 مرداد 1388 و در حالي که تنها هشت روز از عمر رسمي کابينه اول احمدي نژاد باقي مانده بود، او محسني اژهاي، وزير اطلاعات وقت را از کار برکنار و همزمان محمدحسين صفارهرندي، وزير فرهنگ وارشاد وقت نيز اعلام کرد "ابلاغ شفاهي حکم" رييس جمهور مبني بر برکناري خود را جدي گرفته و "خود را فارغ از مسئوليت وزارت" ميداند.
از آن جايي که برکناري صفارهرندي به معني تغيير بيش از نيمي از اعضاي کابينه بود و به تبع آن همه اعضاي کابينه طبق قانون بايد دوباره از مجلس شوراي اسلامي راي اعتماد ميگرفتند، صفارهرندي به طور صوري در مقام وزارت باقي ماند تا چند روز پاياني کابينه نهم بي دردسر به پايان برسد.
احمدي نژاد نزديک يک ماه بعد از برکناري وزير اطلاعات، ضرورت تحول در وزارت اطلاعات و چگونگي برخورد اين وزارتخانه با اعتراضات پس از انتخابات را دليل برکناري آقاي اژهاي عنوان کرد و گفت: "اگر وزارت اطلاعات ماموريتش را درست انجام مي داد اين آسيبها را در سطح خيابان نداشتيم،."
البته گفته مي شود که دليل برکناري وزراي اطلاعات و ارشاد، مخالفت آنها با انتصاب رحيم مشايي به معاون بوده است.
صفارهرندي و محسنياژهاي تنها وزرايي نبودند که احمدي نژاد به طور ناگهاني و جنجالي از کار برکنار کرد، چرا که در آذر 89 و در حالي که منوچهر متکي، وزير خارجه وقت در سفر رسمي در سنگال به سر مي برد، دستور عزل متکي را داد. عزل ناگهاني مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت در ? دي 1391 نيز اعتراضهاي زيادي را به دنبال داشت.
7) قهر و خانه نشيني يازده روزه
در 28 فروردين 1390 اعلام شد "حيدر مصلحي" وزير اطلاعات، از مقام خود استعفا داده و احمدي نژاد نيز با اين استعفا موافقت کرده است. اما بلافاصله پس از برکناري وزير اطلاعات اعلام شد مخالفت مقام معظم رهبري با رفتن او از وزارت اطلاعات باعث شده وي در مقام خود باقي بماند.
احمدينژاد پس از مخالفت رهبر انقلاب اسلامي با برکناري مصلحي، 11 روز از حضور در دفتر رياست جمهوري و جلسههاي هيات دولت خودداري کرد.
اگرچه احمدينژاد سرانجام بدون سروصدا به سرکار خود بازگشت و به ادامه وزارت حيدر مصلحي تن داد، اما قهر و خانه نشيني 11 روزه و همچنين عدم تعبيعت ازدستور مقام معظم رهبري، براي هميشه شکافي ترميم ناپذير ميان او و هوادارانش انداخت.
7) ارتباط با امام زمان (عج)
دو روز بعد از اينکه قهر و خانه نشيني 11 روزه احمدي نژاد پايان گرفت و به رياستجمهوري بازگشت، گروهي از نزديکان او از جمله "عباس اميري فر"، امام جماعت نهاد رياست جمهوري و روحاني نزديک به رحيم مشايي بازداشت شدند.
علاوه بر او عباس غفاري و علي يعقوبي که ادعا مي شد قدرتهاي ماوراءالطبيعه دارند و ميتوانند با اجنه ارتباط برقرار کنند از افرادي بودند که بازداشت شدند.
در آن مقطع فيلمي با عنوان "ظهور نزديک است" نيز به طور گسترده در سراسر کشور پخش شده بود که با ارجاع به برخي متون مذهبي، دولت دهم را به عنوان زمينه ساز ظهور امام زمان (عج) معرفي مي کرد که دست داشتن در تهيه اين فيلم يکي از اتهامات اميري فر بود.
دراين ماجرا برخي اطرافيان رييس جمهور متهم شدند که "جريان انحرافي و نفوذي" تشکيل داده و با "جنگيري، رمالي و توسل به اجنه و شياطين" سعي ميکنند قدرت خود را افزايش دهند. احمدينژاد طبقه معمول در اين مقطع نيز به دفاع ازيارانش پرداخت.
8) حضور در مجلس و پاسخ هاي جنجال برانگيز
احمدي نژاد در 24 اسفند 1390 براي پاسخ به سوال نمايندگان به مجلس شوراي اسلامي رفت و اين نخستين بار بود که در اجراي طرح سوال، يک رييس جمهور به مجلس کشيده مي شد.
احمدي نژاد بايد در اين روز درباره موضوعاتي از قهر و خانه نشيني 11 روزه خود گرفته تا نقش دولت در "مبارزه با بدحجابي" به مجلس پاسخ ميگفت، اما او با حضور در مجلس به کنايه و شوخي پرداخت و پاسخهاي جنجالبرانگيزي داد که انتقاد شديد نمايندگان مجلس را به دنبال داشت.
او گفت طراح سوالها همان کسي است که مدرک دانشگاهي خود را "با فشار دادن يک شصتي (شاسي)" گرفته و گفت به "سوالات امتحاني" نمايندگان به طور کامل پاسخ داده و حتي گفت که اگر نمايندگان به او "نمرهاي کمتر از ?? بدهند، بي معرفتي و نامردي" کردهاند.
پس از اين اظهارات؛ بسياري از نمايندگان مجلس از احمدي نژاد انتقاد کردند و پاسخهاي او را توهينآميز دانستند و گفتند او با اين کار شان مجلس را زير سوال برده است.
9) برادران قاچاقچي
احمدي نژاد در تير1390 در نشستي؛ از ورود کالا از راههاي خارج از نظارت گمرک انتقاد کرد و گفت که تمامي کالاها بايد از مرز قانوني وارد کشور شوند. او همچنين به نقش "برادران قاچاقچي" در تجارت غيرقانوني در ايران اشاره کرد که اين صحبت ها موجي از انتقادها را برانگيخت و عده اي اين سخنان را تهمت دانستند.
10) دستگيري خبرنگاران روزنامه ايران
روز 30 آبان 1390 نيروهاي دادستاني تعدادي از خبرنگاران روزنامه ايران، روزنامه وابسته به دولت را بازداشت کردند که اين دستگيري ها در پي انتشار ويژهنامهاي با عنوان"خاتون"درباره حجاب اتفاق افتاد.
علي اکبر جوانفکر مدير موسسه مطبوعاتي ايران که ناشر اين ويژهنامه بود، به دليل انتشار اين ويژهنامه يک سال حبس محکوم شد. وي که که مشاور رسانهاي رييسجمهور و از نزديکان احمدي نژاد بود، از حکم صادره عليه خود انتقاد کرد و به انتقاد تند از قوه قضاييه پرداخت.
پرونده ويژهنامه خاتون سرانجام به محکوميت جوانفکر و زنداني شدن وي در اوين انجاميد.
11) حذف يارانه
احمدينژاد در 2? آذر 1389 آغاز طرح هدفمندي يارانه ها را اعلام کرد که به موجب اين طرح که به تصويب مجلس ايران رسيده بود، دولت با پرداخت ماهانه وجه نقد به خانوادهها؛ به حذف يارانه کالاهاي اساسي دست زد.
پيش از آن در سال 1386 دولت احمدي نژاد با سهميه بندي بنزين قدمهاي اول براي اجراي اين سياست را برداشته بود. آزادسازي قيمتها و حذف يارانه ها سياستي بود که دولت هاي قبلي هم بر اجراي آن توافق داشتند، اما نگراني از تبعات آن باعث شد که اين احمدي نژاد باشد که بتواند آن را عملي کند.
12) بازديد از اوين
پس از آن که جوانفکر، مدير موسسه مطبوعاتي ايران و مشاور رسانهاي رييسجمهور براي تحمل محکوميتش راهي زندان اوين شد، در مهر ماه 1391 اعلام شد که احمدينژاد قصد دارد از زندان اوين بازديد کند.
قوه قضاييه نيز اعلام کرد که بازديد از اين زندان تابع مقررات خاصياست.
پس از دو هفته نهاد رياستجمهوري متن نامه احمدي نژاد به صادق لاريجاني، رئيس قوه قضاييه را منتشر کرد که در آن رئيسجمهور خواسته بود مقدمات بازديدش از اوين "در اسرع وقت" فراهم شود، و سپس محسيني اژه اي سخنگوي قوه قضاييه و دادستان کل کشور، اعلام کرد بازديد احمدينژاد از زندان اوين به مصلحت نيست.
پس از اظهارات اژهاي، احمدي نژاد در نامهاي به رييس قوه قضاييه، ممانعت قوه قضاييه از بازديد رييس جمهور از اوين را به انتقاد گرفت و گفت که نگران نقض قانون اساسي در قوه قضاييه است و صادق لاريجاني هم در نامهاي به احمدي نژاد گفت قانون در قوه قضاييه اجرا ميشود.
13) تحريم ورق پاره موثر
بعد از اعمال تحريمهاي يک جانبه آمريکا و اتحاديه اروپا عليه صنعت نفت و نظام بانکي ايران، احمدي نژاد تحريمها"کاغذ پاره" خوانده بود؛ هرچند بعدها گفت که تحريم هاتا اندازه اي بر اقتصاد تاثير گذاشته است. اين اظهارنظر و عاميانه صحبت کردن رييس جمهور نيز موجي از انتقادها را عليه وي برانگيخت.
14) مذاکره با شيطان بزرگ
رييس دولت دهم در مهر ماه 1391 در کنفرانس مطبوعاتي خود در نيويورک گفت که ايران آماده مذاکره آمريکااست.
اين گفته ها با انتقاد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مواجه شد و چند نماينده مجلس در نامهاي به او گفتند که اظهاراتش "با راهبرد عزت، مصلحت و حکمت کشور" که مورد نظر مقام معظم رهبري است؛ ناسازگاراست.
قبل از اين اظهارات و درفروردين 91 نيز علي اکبر صالحي، وزير امور خارجه، در اقدامي کم سابقه با چاپ يادداشتي در روزنامه واشنگتن پست از "اراده و آمادگي براي دادن و گرفتن، بدون پيش شرط" در مذاکرات ميان ايران و قدرتهاي غربي گفته بود.
صالحي در آذر ماه 1391 هم گفت که "در موارد خاص و به طور موضوعي" مذاکراتي با آمريکا انجام شده است و "منعي براي تکرار آن وجود ندارد." صالحي مجددا در 16 بهمن 91 نسبت به تغيير مناسبات ميان ايران و آمريکا اظهار خوشبيني کرد.
سرانجام رهبر انقلاب اسلامي در 19 بهمن 1391 با اظهارنظر صريح در اين باره فرمودند: "عدهاي از روي سادهلوحي يا غرض از پيشنهاد مذاکره آمريکا خوشحال ميشوند؛ مذاکره مشکلي را حل نميکند."
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين اوايل سال درباره مذاکره با آمريکا گفتند که "من به اين مذاکره خوشبين نيستم"
15) بدهکاران بانکي
مقابله با فساد مالي يکي از شعارهاي اصلي احمدي نژاد بود و حتي بارها تهديد کرد که فهرستي از متخلفان مالي در دست دارد که اگر لازم بداند منتشر ميکند.
او حتي در يک مصاحبه تلويزيوني گفت که 300 نفر در ايران 60 درصد منابع مالي را بلوکه کردهاند که دولت از قوه قضاييه خواسته با آنها برخورد کند، اما قوه قضاييه کاري انجام نداده است.
پس از اين گفتهها رييس قوه قضاييه و دادستان کل کشور گفتند دولت و بانک مرکزي از ارائه ليست بدهکاران بانکي به قوه قضاييه خودداري مي کنند؛ اما غلامحسين الهام سخنگوي دولت، با رد موضع قوه قضاييه اعلام کرد که دولت حداقل دو بار و در سالهاي 1389 و 1390 ليست بدهکاران را به قوه قضاييه داده است، اما قوه قضاييه در پاسخ اعلام کرد که فهرست ارائه شده از طرف دولت ليستي از افراد ممنوع الخروج بوده و نه بدهکاران بانکي.
16) مهندسي انتخابات
احمدي نژاد دوباره در سخنراني 22 بهمن 1391 خود با اشاره به موضوع انتخابات رياست جمهوري در خرداد 92 گفت که "شنيده شده است کساني ميخواهند انتخابات را مديريت و مهندسي کنند." و هشدار داد: "کسي خود را جاي مردم نپندارد و با کوته بيني تصور نکند که ميتواند به جاي مردم تصميم بگيرد."
اين سخنراني احمدي نژاد با موجي از انتقادها مواجه شد و حتي برخي آن را يک انتخاباتي تلقي کردند.
اسماعيل کوثري نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز درباره اين اظهارات گفت که استفاده احمدينژاد از شعار "زنده باد بهار"در اين سخنراني به نوعي "مهندسي انتخابات" است.
17) مرتضوي عليه لاريجاني
احمدينژاد در دي 1388 سعيد مرتضوي را به رياست ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعيين کرد و باتوجه به اينکه مرتضوي در زمينه بازداشتگاه کهريزک پرونده اي در قوه قضاييه دارد، به همين خاطر انتصاب او به رياست ستاد مرکزي مبارزه با اعتراضهايي همراه بود. با اين حال مرتضوي در اسفند 1390 به رياست سازمان تامين اجتماعي منصوب شد.
مجلس پيش از انتصاب مرتضوي به اين مقام در اين باره هشدار داده بود و پس از آن هم نمايندگان براي استيضاح وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي اقدام کردند. در مرداد 1391 ديوان عدالت اداري به ابطال رياست مرتضوي بر سازمان تامين اجتماعي حکم داد، با اين حال دولت و شخص احمدينژاد به جديت پشتيباني خود از سعيد مرتضوي را ادامه دادند و سرانجام مجلس شوراي اسلامي ايران در 15 بهمن 1391 با استيضاح عبدالرضا شيخالاسلامي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به دليل تن ندادن به حکم ديوان عدالت اداري، او را از کار برکنار کرد.
در اين جلسه استيضاح احمدي نژاد با پخش نواري برادران لاريجاني را متهم کرد که از نفوذشان براي کسب منافع اقتصادي استفاده مي کنند که اين سخنان
با واکنش تند علي لاريجاني و انتقادهاي فراوان همراه شد و فرداي آن روز هم مرتضوي بازداشت شد.
اين سخنان و جنجال، مقام معظم رهبري را به مداخله واداشت و درسخناني فرمودند که اقدام رييسجمهور در مجلس خلاف شرع، قانون و اخلاق بود.
ايشان البته اصل استيضاح وزير کار هم را بي فايده دانستند.
احمدي نژاد نيز در واکنش به اين سخنان رهبرانقلاب، در نامهاي هرچند نشاني ازعذرخواهي ديده نشد، اما نوشت که ارداتش به رهبر انقلاب هميشگي است.
18) انتخابات نظام پزشکي
در بهمن1391احمدي نژاد به به ردصلاحيت هاي صورت گرفته در انتخابات سازمان پزشکي ايران اعتراض کرد و در نامهاي به وزير کشور و سرپرست وزارت بهداشت گفت: "بايد طبق قانون عمل شود و نظرات شخصي و گروهي و خارج از چارچوب قانون دخالتي نداشته باشد."
احمدينژاد در نامه خود نوشت که در صورت عدم تجديدنظر در ردصلاحيتها "برگزاري انتخابات خلاف قانون و از نظر اينجانب باطل است."
با اين حال بسياري هشدار دادند که مداخله در انتخابات نظام پزشکي در حوزه اختيارات او نيست و حتي برخي مواضع احمدي نژاد در انتخابات سازمان نظام پزشکي را "مانور انتخاباتي" دانستند.
اين انتخابات چهارم اسفند 1391برگزار شد اما احمدي نژاد پس از برگزاري اين انتخابات مجددا تاکيد کرد: "نظام پزشکي يک نهاد صنفي و متعلق به جامعه پزشکي و درمان کشور است و نبايد نهادهايي که مسئول نيستند در آن دخالت کنند".
احمدينژاد از ابلاغ حکم رياست رييس جديد سازمان نظام پزشکي خودداري کرد.
19) زنده باد بهار
احمدينژاد در 22 بهمن 1391 و به مناسبت سالگرد پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي ايران در ميدان آزادي سخنراني کرد که انتقادهايي را در پي داشت.
از جمله انتقاداتي که به وي شد اين بود که او سخنراني خود را با تکرار سه باره عبارت" زنده باد بهار" به پايان برد؛ کاري که پيش از آن دستکم يک بار درسازمان ملل متحد هم کرده بود. اين شعاري بود که هواداران او و رحيم مشايي يک هفته پيش از آن و در استقبال از آنان در بازگشت از سفر به قاهره از آن استفاده کرده بودند.
حتي برادر رييس جمهوري يعني داوود احمدينژاد نيز گفت که "زنده باد بهار خلاف سخنان رهبري است."
با اين حال احمدي نژاد از اين شعار دفاع کرد و گفت منظورش از بهار، امام دوازدهم بوده و حتي به طعنه گفت: "آيا بايد به جاي زنده بهار بگوييم زنده باد پاييز؟"
اين سخنان در حالي بود که با نزديک شدن به انتخابات رياست جمهوري، احمدي نژاد و رحيم مشايي به کرات از شعارهاي "بهاري" استفاده کردند.
20) رجعت دوباره هوگو چاوز
هوگو چاوز رييس جمهور ونزوئلا در ?? اسفند ???? درگذشت و احمدي نژاد در پيامي که به مناسبت درگذشت او داد، به ستايش شديد چاوز پرداخت، تا جايي که گفت و به همراه امام زمان (عج) بازخواهد گشت. علاوه بر اين، رييس دولت دهم در ايران عزاي عمومي هم اعلام کرد.
احمدي نژاد سه روز بعد براي شرکت در مراسم سوگواري براي چاوز راهي کاراکاس شد و عرض تسليت او به مادر چاوز نيز در اين مراسم انتقادهاي بسياري را برانگيخت و حتي آيت الله محمد يزدي از اعضاي شوراي نگهبان و رييس سابق قوه قضاييه نيز رفتار احمدي نژاد را"مسخره بازي" ناميد و خطاب به رييس جمهور گفت: " به ايشان نصيحت مشفقانه داريم که در مدت باقي مانده از دوران رياست جمهوري آرامش را حفظ کرده و از بيان مسائل اختلافي خودداري کنيد، بپذيريد که اطلاعات ديني لازم را نداريد و اگر لازم بود، بپرسيد."
آيتالله صافي گلپايگاني و مکارم شيرازي از مراجع تقليد نيز گفتند که در برابر آنچه احمدي نژاد انجام داده،" سکوت جايز نيست".
اما ميرتاجالديني معاون احمدي نژاد، گفت عکس منتشرشده از او و مادر هوگو چاوز "شيطنت رسانهها" بوده است و اين در حالي بود که نه تنهاعکس، بلکه فيلم صحنه تسليت احمدي نژاد به مادر چاوز نيز در فضاي مجازي منتشر شده بود.
21) ثبت نام اسفنديار دولت براي رياست جمهوري
احمدي نژاد دراقدامي بي سابقه، در آخرين روز مهلت قانوني براي نامزد شدن در انتخابات رياست جمهوري به همراه اسفنديار رحيم مشايي به وزارت کشور رفت و در وزارت کشور اعلام کرد که "احمدي نژاد يعني مشايي و مشايي يعني احمدي نژاد."
همراهي يک رييس جمهور با يک نامزد انتخاباتي در تاريخ نظام جمهوري اسلامي ايران بي سابقه بود و اين اقدام احمدي نژاد مانند بسياري از اقدامات او،موجي از انتقادها را عليه وي برانگيخت و حتي عباسعلي کدخدايي، سخنگوي شوراي نگهبان، اين اقدام احمدي نژاد را "عنوان مجرمانه" دانست وگفت که شوراي نگهبان موضوع را به قوه قضاييه ارجاع داده است.
مصطفي ميرزاباقري برزي
منبع:دانا