.يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛
شعار يعني جمله و عبارتي که نشان دهنده خواست و عقايد گروهي از مردم است، شعار به معناي اينکه افراد مفاهيم کوتاهي را انتخاب مي کنند و به وسيله آن خود و ديدگاه هاي خود را معرفي نمايند هم گفته مي شود.
شعار به گفتن عبارتي کوتاه و به صداي بلند که معمولا در گرد همايي ها و راهپيمايي ها کاربرد دارد نيز گفته مي شود که حکايت از بيان عقايد و خواست گويندگان آنهاست، البته در شعار گفتن و شعار دادن ما بايد به اين نکته توجه کنيم که شعارها يا سخن هايي را بگوييم که قابل عمل کردن و اجرا شدني باشد، شعاري که بر اساس عقايد مطرح شود و در عمل زمينه ساري و جاري شدن را پيدا کند مي تواند منشا تحول باشد، البته شعار مي تواند ابزاري براي فرهنگ سازي ، ابزاري براي گفتمان سازي و همچنين براي جريان سازي باشد.
نکته ديگري که بايد به آن توجه کرد اين است که گاهي شعارهاي پوچ و توخالي و حتي ممکن است دهان پر کن باشدکه در اينجا وظيفه مسئولين، مردم و نخبگان مراقبت و مواظبت مي باشد. بايد مراقب باشند تا شعارهايي که قابليت اجرايي ندارند در جامعه مطرح نشوند و يا در صورت مطرح شدن با ارائه استدلال و مفاظرات پوچ بودن ولي محتواي آنها مشخص باشد.
يکي از ويژگي هاي مهم مناظره هاي تلويزيوني نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اين بود که اولا مردم با ديدگاه اي اقتصادي - فرهنگي - اجتماعي و سياسي نامزدهاي انتخاباتي آشنا شدند و همچنين با مسائل چالشي مطرح شده مشخص شد چه شعارها و ايده هايي داراي محتوا است.
مشخص شد چه شعارهايي قدرت تداوم جريان هاي سياسي و و قدرت تداوم گفتمان ها و گفتمان سازي را دارد و چه شعارهايي بي محتوا و پوچ است.
مناظرات زمينه اي شد تا شعارهايي که مطرح مي شود و بيشتر شبيه فايل هاي زيپ شده بودند که مناظرات آنها را آنزيپ کرد از آن شعارهايي که کانديداها مي دادند رمزگشايي شد و محتواي آنها مشخص شد.
مناظرات تلويزيوني ضمينه اي براي آينده سازي و مسئله شناسي کشور گرديد و به خاطر اين امر جاي تقدير و تشکر از مسئولين نظام به خصوص مسئولين صدا و سيما و همچنين از حوصله که مردم و خود نامزدهاي رياست جمهوري که ميدان آمدند و عقايد و شعارهاي خود را مطرح کردند تا مردم بتوانند راحت تر فرد اصلح مورد نظر خود را بشناسند و در آينده انتخاب کنند و ضمينه انتخاباتي پرشور و مقدمه اي براي تحقق حماسه سياسي را فراهم آوردند.
فريدون طاهري