به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سعيد جليلي در گفتوگو با راديو ورزش گفت: من بر اين باور هستم که ورزش يک موضوع در کنار ساير موضوعات نيست بلکه ميتواند موضوعي باشد که بر ساير موضوعات حاکم باشد و بر همه موضوعات ديگر تاثيرگذار باشد. بر همين اساس بايد به ورزش نگاهي عميقتر و گستردهتر داشت و براي هر دوي اين موارد برنامه داشت.
وي افزود: نکته ديگري که در بحث ورزش ميتوان به آن پرداخت اين است که اگر ما در موضع رئيسجمهور حرف از برنامهريزي در حوزه ورزش را به ميان ميآوريم بايد اين برنامهريزي به گونهاي باشد که تمام کشور را شامل شود نه اينکه يک شهر يا نقطه خاص و يا ظرفيتهايي که بيشتر در تهران متمرکز است، مدنظر قرار گيرد.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: من فکر ميکنم يکي از بحثهاي مهم در ورزش اين است که چگونه برنامهريزي انجام شود تا تمام کشور از سياستهاي ورزشي برخوردار شود که اين با يک عدالت ساختاري محقق ميشود. اگر ما در اقتصاد و سياست از عدالت ساختاري بحث ميکنيم حتما اين عدالت ساختاري در حوزه ورزش نيز اهميت خاص خود را دارد و ما بايد سازوکاري داشته باشيم که ظرفيتهاي ورزشي را در کشور به صورت عادلانه توزيع کند.
جليلي خاطرنشان کرد: نکته ديگري که بايد به آن اشاره کنم اين است که شاه بيت برنامههاي کلي من اين است که دولت بايد زمينهها و بسترهايي فراهم کند تا استعدادها، تواناييها و ظرفيتهاي آحاد جامعه در اقتصاد، کشاورزي، صنعت، فرهنگ، هنر، سينما و... شکوفا شود که اين موضوع در بحث ورزش اهميت بيشتري را دارد و دولت بايد در اين زمينه به گونهاي برنامهريزي کند که اگر هر فردي در کشور از ظرفيت و توانايي خوبي در يک رشته ورزشي برخوردار بود بتوان به خوبي شکوفا شده و بروز پيدا کند که اين موضوع نياز به برنامهريزي دارد.
وي ادامه داد: من فکر ميکنم يکي از مشکلات حوزه ورزش در کشور ما وجود دارد اين است که ما در زمينه نخبهيابي در ورزش سازوکار دقيقي نداريم. ما بايد به گونهاي عمل کنيم که اگر فردي در هر جاي کشور استعدادي داشت بايد شناسايي شده و به آن بها داده شود.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اضافه کرد: نکته ديگري که در بحث سياستهاي ورزش بايد به آن اشاره کرد اين است که بايد ورزش را بر اساس مزيتهاي نسبي هر منطقه مورد توجه قرار داد. از سوي ديگر نکتهاي که بايد به آن توجه داشت محروميتها و محدوديت در امکانات در نقاط مختلف است و دولت بايد اولويت به نقاط محروم را در برنامه کاري خود قرار دهد چه در ظرفيتهايي که آن مناطق دارند و چه در ظرفيتهاي ديگر.
جليلي افزود: از ديگر اولويتها، اولويت دادن به ورزشهاي ايراني و بومي است. ورزشهايي که در تاريخ کشور ما وجود داشته و با فرهنگ و تاريخ کشور ما عجين شده است مثل کشتي و تلاش براي جهاني کردن و دفاع از جهاني شدن آنهاست. به عنوان نمونه ما نبايد اجازه دهيم کشتي از مسابقات المپيک حذف شود.
وي با بيان اينکه ما بايد از ظرفيت ورزش براي اعلام و انتقال پيام ملتمان به دنيا استفاده کنيم، اظهار داشت: يک نگاه مهمي که رئيسجمهور در بحث ورزش بايد به آن توجه داشته باشد، اين است که نگاه به ورزش بايد نگاهي راهبردي باشد و تاثيرات ورزش بر ساختار اجتماعي، سياسي و .. را مورد توجه قرار دهد. به ويژه در ورزش همگاني و برنامههايي براي مراکز آموزشي براي پرداختن آنها به ورزش بايد وجود داشته باشد.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان کرد: يکي از نکاتي که در بحث ورزش توجه من را به خود جلب کرده، اين است که متاسفانه در ورزش حاشيه بر متن غلبه دارد و حاشيهپردازيها بسيار بيشتر از متن است. شايد يکي از عواملي که موجب بداخلاقيها در ورزش ميشود ميدان دادن و دامن زدن به حاشيههاست چرا که اين حاشيهپردازيها موجب ميشود تا برخي رفتارهايي را شاهد باشيم که از اخلاق در ورزش به دور باشد.
جليلي در ادامه با اشاره به اهميت ورزش همگاني، گفت: بايد براي اخلاقي کردن ورزش آن را از حاشيه دور کنيم.
وي با بيان اينکه محيط تأثير بسزايي در اخلاقي کردن فضاي ورزش دارد، افزود: نبايد اجازه بدهيم در ورزش حاشيه بر متن غلبه پيدا کند؛ فکر ميکنم در اين حوزه رسانه ملي ميتواند نقش بيشتري در دولت داشته باشد متاسفانه شاهديم برخي رسانهها و در برخي موارد خود در رسانه ملي به حاشيهها در ورزش دامن ميزنند.
نامزد انتخابات آتي رياست جمهوري افزود: مثلا در ورزش، يک بازيکن موضوع را رها ميکند اما خبرنگار و يا رسانه ورزشي آن را ادامه ميدهد اين رفتارها سودي به رشد ورزش در کشور نميرساند.
جليلي با بيان اينکه «تربيتبدني» تعبير دقيقي براي مجموعه ورزشي کشور نيست، افزود: ورزش تنها تربيت بدني نيست، تربيت فکري، روحي و رواني هم هست.
وي توجه به ورزش همگاني را اولويت دولت آتي خواند و با بيان اينکه ورزش، مقولهاي در کنار ساير مقولهها نيست، بلکه مکمل آنها است، گفت: بايد دولت و وزارت ورزش توجه شاياني به ورزش همگاني داشته باشند، به اين معني که بايد برنامه براي توسعه ورزش همگاني در کشور داشته باشند و آن را اجرايي کنند.
نامزد انتخابات آتي رياست جمهوري ورزش را موجب شادي، نشاط و اميد در جامعه خواند و افزود: مثلا اگر يک کارمند قبل از اينکه فعاليت خود را آغاز کند، مثلا يک ساعت ورزش شنا داشته باشد، ميتواند با روحيه مناسبي وارد کار شود و اين روحيه موجب پويايي او خواهد شد.
جليلي ورزش همگاني را در تقويت خانواده مهم توصيف کرد و افزود: اينکه در يک خانواده تمام اعضا ورزش جمعي کنند، ميتواند به انسجام خانواده کمک کند.
نامزد انتخابات آتي رياست جمهوري، ورزش قهرماني را موجب اتحاد و همبستگي ملي دانست و افزود: ما شاهديم وقتي با يک پيروزي ملي مواجه ميشويم، شادي در جامعه مشهود ميشود و يا خداي ناکرده با يک باخت مواجه مي شويم، جامعه ما ناراحت و دلسرد ميشود.
وي با بيان اينکه ورزش در رساندن پيام ملت و افکار عمومي به جهان بسيار مؤثر است،افزود: با توجه به اينکه بنده سابقه کار در دستگاه ديپلماسي را دارم، ميدانم که چقدر مهم است که ما در ورزش قهرماني در بيرون کشور موفق عمل کنيم.
نامزد انتخابات آتي رياست جمهوري در ادامه با تاکيد بر خصوصيسازي در ورزش، تاکيد کرد: اينکه بنده ميگويم بايد ساختار اجرايي دولت را تغيير بدهيم به اين معني است که بايد زمينهاي را فراهم کنيم که اگر مردم خواستند فعاليت کنند، از هفت خوان رستم نگذرند. دولت بايد به بروز استعدادهاي مردمي کمک کند نه اينکه مانعي براي آن باشد.
وي با بيان اينکه دولت بايد در بخش ورزش تنها نظارت کند، افزود: سياستهاي کلي اصل 44 بايد در حوزه ورزش اجرا شود و اينکه دولت بخواهد خودش در ورزش ورود کند، نه تنها موفقيتي نخواهيم داشت بلکه اين اقدام دولت مترتب مفاسدي نيز خواهد شد.
نامزد انتخابات آتي رياست جمهوري افزود: اگر دولت متصدي ورزش باشد و ورزش را به بخش خصوصي نسپارد، از مسير اصلي ورزش و هدف آن دور خواهد شد.
جليلي در ادامه تصريح کرد: يکي از مزيتهاي نسبي کشور ما جمعيت جوان است. طبق آخرين آمار سرشماري اين جمعيت 23 ميليون نفر است که يک فرصت براي ماست.
وي افزود: اگر يک نگاه فرصتمحور به جوانان داشته باشيم يکي از عرصههايي که ميتواند به شکوفايي جوانان کمک کند عرصه ورزش است و آنها را از بسياري آسيبها مصون ميدارد.
جليلي با اشاره به سرمايهگذاري در امر ورزش اظهار داشت: به عنوان مثال با يک ميلياردي که ما در امر ورزش سرمايهگذاري ميکنيم علاوه بر اينکه به نشاط جوان و جلوگيري از آسيبها ميپردازيم هزينههاي ديگر کشور را کم ميکنيم. مثل هزينههاي مبارزه و مقابله با مشکل اعتياد.
وي همچنين به امر نخبهيابي و استعداديابي در حوزه ورزش گفت: امروز اگر به ورزش حرفهاي بها دهيم بسترهاي اشتغال و حضور جوانان در عرصه بينالمللي فراهم ميشود.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به ورزش همگاني نيز اشاره و تصريح کرد: هر چقدر در ورزش سرمايهگذاري کنيم خصوصا ورزش همگاني، ضرر نکردهايم. ما بايد اماکن ورزشي نيمهتمام را تمام و آنجا که نياز به اماکن دارد را مورد توجه قرار دهيم.
جليلي ادامه داد: اولويت ما بايد نقاط محروم و روستاها باشد تا جوان ما در روستا و نقاط محروم ظرفيتي در ورزش همگاني و قهرماني براي نشان دادن استعداد خود داشته باشد.
وي تاکيد کرد:همانطور که براي فضاي سبز سرانه تعيين کردهايم در ورزش هم بايد اين کار صورت گيرد و بررسي و آمايش سرزميني کنيم تا کاستيهاي موجود در حوزه اماکن ورزشي مشخص شود.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: استفاده از ظرفيت مردم و بخش خصوصي کمک ميکند اين موضوع شتاب بيشتري بگيرد ولي اگر تنها به وزارت ورزش با محدوديت بودجه اکتفا کنيم، پيشبرد اين امر زمان طولانيتري ميطلبد.
جليلي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: يکي از بحثهايي که ميتواند نشاط را به جامعه انتقال دهد، ورزش است اما اين تنها راه نيست. يکي ديگر از اين کانونها،خانواده است. ما خانواده را سلول جامعه ميدانيم و اگر اين خانواده بانشاط باشد جامعه بانشاط خواهد شد.
وي با بيان اينکه مساجد و مدارس کانونهاي نشاط ديگر جامعه هستند، گفت: اگر اين کانونها نسبت به هم، همافزايي و ارتباط مستمر و ارگانيک داشته باشند، اين نشاط افزايش مييابد. ما بايد کمک کنيم که پيوند اين کانونها قويتر شود.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با ذکر خاطرهاي، خاطرنشان کرد: بنده در سفر به مالزي مشاهده کردم که در کنار هر مسجد يک زمين فوتبال بود و جوانان بعد از ورزش براي اقامه نماز به مسجد ميرفتند. يعني تربيت بدني و روحي در کنار هم بود و باعث نشاط ميشد. ما نبايد مؤلفههاي نشاط در جامعه را از هم جدا کنيم.
جليلي ادامه داد: وقتي از ورزش و آثار آن در سلامت و ورزش صحبت ميکنيم نميتوانيم بانوان که نيمي از جمعيت کشور هستند را ناديده بگيريم بلکه ضرورت پرداختن به ورزش بانوان بيشتر است.
وي افزود: لذا با توجه به اينکه زنان بايستي به فرهنگ و ملاحظات ديني عمل کنند بايد توجه و زمينه ويژه براي آنها فراهم شود. دولت بايد چه در ورزش همگاني و چه ورزش حرفهاي شرايط و بستري فراهم کند تا زنان ايراني با حفظ حجاب در ميادين حضور داشته باشند.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: تسهيلات ورزشي هر چقدر نزديکتر به نهاد خانواده شود مفيدتر خواهد بود نه اينکه يک خانم براي ورزش خود به محلات ديگر برود. دولت و شهرداري ميتواند با کار مشترک تسهيلات ورزش بانوان را در محلات ايجاد کند.
سعيد جليلي در ادامه با اشاره به اينکه موفقيتهاي ورزشي در ديپلماسي جمهوري اسلامي نيز تاثير دارد، گفت: وقتي در گفتوگوهاي آلماتي با تيم مذاکره کننده شروع به صحبت کرديم در ابتدا به موفقيت ما در کشتي جهاني را تبريک گفتند.
وي با اشاره به اينکه ورزش ميتواند سياهنماييهايي که عليه جمهوري اسلامي ميشود را برهم زند، افزود: برخي مقامات غربي وقتي به تهران ميآيند چون تحت تاثير تبليغات رسانهاي غرب هستند نسبت به ايران يک تصور کشوري عقبمانده دارم ولي بارها وقتي به تهران رسيدند شگفتي خود را اعلام ميکنند.
جليلي خاطرنشان کرد: وقتي ما مقام ورزشي کسب ميکنيم علاوه بر اينکه مردم کشور خودمان خوشحال ميشوند مردم منطقه نيز بسيار خوشحال ميشوند و اين را من در سفرهايي که به کشورهاي منطقه داشتم بارها تجربه کردم.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: در برخي کشورهاي همسايه ما که دشمنان براي کارهاي فرهنگي کلي سرمايهگذاري ميکنند مثلاً در افغانستان يک عدهاي طرفدار يک تيم باشگاهي و عدهاي طرفدار تيم ديگر باشگاهي ما هستند و تمام مسابقات اين دو تيم را دنبال ميکنند و اين ميتواند بستر يک کار فرهنگي مناسبي باشد و ما ميتوانيم از اين ظرفيت جهت انتقال فرهنگ انقلاب اسلامي به اين کشورها استفاده کنيم. تيمهاي فوتبال ما مثلاً ميتوانند در کابل که طرفداران بسيار زيادي دارند يک بازي دوستانه برگزار کنند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه براي توسعه ورزش جهت ارتقاي سلامت جامعه چه برنامهاي خواهيد داشت، تصريح کرد: من عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام هم هستم و آنجا بحثي که شد اين بود که اگر قرار است براي سلامت برنامهاي داشته باشيم بايد به ورزش جهت ارتقاء سلامت جامعه توجه کنيم و اگر از سياستهاي کلي يک دهم بودجهاي که قرار است در زمينه درمان صرف شود، در ورزش استفاده شود بهرهوري بسيار بالاتري را خواهد داشت.
جليلي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه براي ارتقاء ورزش در آموزش و پرورش چه برنامهاي داريد، گفت: برخي کانونهايي که باعث نشاط در جامعه ميشود بايد با هم در ارتباط باشند. يعني مدرسه، خانواده و مسجد ميتوانند با هم در ارتباط باشند و تاثيرات متقابلي بر روي يکديگر داشته باشند و ما هر قدر بتوانيم در ارتقاء ورزش، مدارس و دانشگاه تلاش کنيم باعث افزايش نشاط و ارتقاء آن در جامعه ميشويم.
اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه براي تحقق عدالت در عرصه ورزش چه برنامهاي داريد، خاطرنشان کرد: اگر ما ميگوييم که ميخواهيم بستري آماده کنيم که هر ظرفيتي در کشور وجود دارد، دولت مانع آن نشود، بلکه بتواند اين ظرفيت را شکوفا کند، در بحث ورزش نيز مورد نظر است و بايد دولت بتواند ظرفيت تمام کشور در زمينه ورزش را شکوفا کند.
جليلي افزود: بودجههاي کلاني که به برخي از ورزشها و برخي مناطق داده ميشود در صورتي که برخي مناطق کشور از حداقل امکانات ورزشي برخوردار نيستند، قابل توجه است و بايد اصلاح شود و ما در مناطق مختلف کشور استعدادهايي داريم که چون در تهران زندگي نميکنند نميتوانند استعدادهاي خود را شکوفا کنند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: بودجه ورزش روستايي به خوبي جذب نميشود و بايد در روستاها امکانات ورزشي بيشتر شود و بودجه ورزش روستايي دقيقتر هزينه شود.
منبع:فارس