پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114849
قليان ? برابر هروئين اعتياد آور است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 716

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مهدي ناصري ظهر امروز در همايش روز جهاني بدون دخانيات که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: مصرف مواد افيوني عموماً در بسياري از بيماري‌ها و مرگ و مير زودرس بين جوانان و حتي ساير افراد جامعه نقش عمده‌اي دارد و ? درصد از بودجه GDP کشورها را به خود اختصاص مي‌دهد.

وي با اشاره به اينکه سالانه بيش از ? ميليون مرگ و مير به مصرف دخانيات و مواد مشابه آن نسبت داده مي‌شود اظهار داشت: سالانه بيش از هزار و ??? ميليارد تومان براي خريد مواد دخاني در کشور صرف مي‌شود که بيش از ? برابر اين مقدار صرف درمان بيماريها و عوراض ناشي از آن مي‌شود.

رئيس دانشگاه علوم پززشکي البرز، مصرف قليان را پس از سيگار يکي ديگر از مشکلات برشمرد و گفت: مصرف قليان پديده فعلي جامعه ما نيست بلکه در اقشار مختلف جامعه از قديم به عنوان تفنن و سرگرمي ياد شده است. آمارها نشان مي‌دهد گرايش به قليان به سن ?? سال رسيده است و ?.?? درصد نوجوانان ?? تا ?? سال کشور قليان مصرف مي‌کنند، اين در حالي است که در سالهاي ?? تا ?? ، مصرف قليان در گروه سني ?? تا ?? سال ? دهم درصد بود.

به گفته ناصري ?? درصد جوانان زير ?? سال مهمان سفره‌خانه‌هاي سنتي هستند در حالي که يک وعده قليان برابر ?? تا ?? نخ سيگار است.

وي در مورد ضرورت ممنوعيت قليان در سطح جامعه گفت: معمولاً زيان‌بارترين تفاله‌هاي تنباکو که بايد به زباله‌دان ريخته شوند با مزه و طعم‌هاي مختلف فرآوري مي‌شود تا براي قليان مصرف شود، از طرفي درجه حرارت زياد، توليد گاز CO? و مکش‌هاي مکرر ريوي که اصطلاحاً مي‌گويند نفس عميقي داشته باشيد زمينه‌ساز سرطان‌هاي مختلف است.

رئيس دانشگاه علوم‌پزشکي البرز به اين نکته اشاره کرد که برخي گيجي ناشي از کشيدن قليان را به مرغوبيت تنباکو نسبت مي‌دهند درحالي که ناشي از گازهاي متصاعد شده مسموم از سوختن زغال قليان است که مستقيم به بدن انتقال مي‌يابد و هرچه قليان عميق‌تر تنفس شود دود آن تا انتهاي ريه نفوذ مي‌کند.

وي اذعان داشت: مواد بيماري‌زايي که از تنباکوي عادي متصاعد مي‌شود مکانيستم دفاعي بدن را پايين مي‌آورد و نيکوتين موجود در قليان بسته به نوع تنباکو تا ? برابر هروئين اعتيادآور است.

ناصري تاکيد کرد: طول عمر افرادي که سابقه مصرف تنباکو دارند به طور متوسط ?? سال کمتر از ديگران است و شيوع سرطان ريه در اين افراد ?? درصد و بيماري‌هاي قلبي‌عروقي ?? درصد نسبت به افرادي که مواد دخاني مصرف نمي‌کنند بيشتر است.

منبع:افکار

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html