به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از دانشجويان زبان و ادبيات فارسي دانشگاه آزاد تهران مرکزي در پاياننامه کارشناسي ارشد خود با عنوان «تبيين و تحليل پيامک در ايران (سال ?? تا پايان ??)» موضوع پيامکها را بررسي کرده است.
با توجه به اينکه کارکرد پيامک در کشور ما علاوه بر جنبه رسانهاي بودن، وارد مقولات ادبي شده و نقش فرهنگسازي پيدا کرده است، اين تحقيق براي بررسي زمينه ذهني کاربران که اغلب در گروه سني ?? تا ?? سال هستند، انجام شده تا مشخص شود پيامکهاي جوانان ايراني بيشتر چه محتوايي دارد.
«پريسا رامهران» که در اين پژوهش ?? هزار و ??? پيامک را بررسي کرده است، موضوع آنها را به ? گروه اصلي: غنايي، تعليمي، حماسي، روايي، تعليمي و ترکيبي تقسيم کرده؛ هر يک از اين گروهها نيز زير شاخههايي دارند که در مجموع ?? بخش يا موضوع را شامل ميشود. البته پيامکهاي تصويري، غير فارسي، تبليغاتي، روانشناسي و اشعار غير ادبي در اين پژوهش بررسي نشدهاند.
در اين پژوهش که دکتر «مريم صادقي» استاد راهنماي آن بوده است، مشخص شد پيامکهاي غنايي (عاشقانه) در رتبه اول، پيامکهاي تعليمي (پند و اندرز) در رتبه دوم و پيامکهاي هجو (طنز) در رتبه سوم قرار گرفتهاند.
اين پيامکها از کتابهاي جيبي اس ام اس، مجلههاي اس ام اس و از طريق دوستان و نزديکان پژوهشگر جمعآوري شدهاند.