به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سعيد جليلي کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، در برنامه "با دوربين" شبکه اول سيما اظهار داشت: شرايطي که در حال حاضر در آن قرار داريم و مسيري که از 34 سال پيش آغاز شد و موفقيتهاي بسيار خوبي را براي کشور به ارمغان آورد، ايجاب ميکند که يک ارزيابي صحيحي از آنچه موجب موفقيت و ضعفها شده است، داشته باشيم.
وي ادامه داد: تصور و باورم اين است که آنچه که باعث موفقيتهاي ما شده است، دو عامل اصلي دارد که يکي انديشه ديني و گفتمان انقلاب اسلامي بوده و ديگري همراهي و حضور مردم در حمل و تحقق اين انديشه و هرچه از اين دو مورد فاصله بگيريم، به همان اندازه نقاط قوت ما کاهش پيدا ميکند و ضعفهاي ما افزايش مييابد که اين مورد باور ديني و اعتقاد قرآني ماست.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، با قرائت آيه "ومن عمل صالحاً من ذکر او اونثي و هو مومن فلنحينه حياة طيبة" خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبري از حيات طيبه به زندگي دوستداشتني ياد ميکنند و علامه طباطبايي در تفسير اين آيه ميفرمايند که "اگر دو مولفه ايمان و عمل صالح را توانستيم با هم جمع کنيم، اين دو مورد ميتواند براي ما زندگي دوستداشتني به ارمغان بياورد و اين سنت خداست که اگر اين دو مورد با هم همراه شد ميتواند اين زندگي را به همراه بياورد."
جليلي تصريح کرد: البته بايد اين مورد واقعيت پيدا کند و با ادعاي صرف نتيجه محقق نميشود، بلکه بايد عمل صالح و ايمان تحقق پيدا کند و بتواند در همه عرصههاي زندگي جاري و ساري شود.
وي افزود: کسي که در مقام رئيسجمهوري کشور قرار ميگيرد، بايد اين باور و تلاش را داشته باشد تا عمل صالح را متناسب با دستگاههاي اجرايي ظهور دهد و عمل صالح فقط در بحثهاي عبادي خلاصه نميشود، بلکه در هر دستگاهي متناسب با خودش بايد ظهور و بروز پيدا کند و اين امر با ادعا و شعار نيز نميشود.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: اگر اعتقاد داريم که دروغ عمل صالح نيست، بايد بدانيم که اگر دروغ وارد سيستمي شود، حتما جواب عکس خواهد داد و به حيات طيبه منجر نميشود.
جليلي اظهار داشت: رئيسجمهور رئيس قوه مجريه است و بايد تلاشش اين باشد که اين آهنگ را در تمام رفتارها و سياستها و اقداماتيکه در آن قوه اجرا ميشود، حاکم و جاري کند. بر اين مبنا يک کار ويژه مهم را براي رئيسجمهور ميتوان تعريف کرد که شايد مهمترين کار ويژه آن باشد و آن اين است که مهمترين وظيفه دولت و در راس آن رئيسجمهور اين است که بايد فرصت را براي شکوفا شدن استعدادهاي آحاد جامعه آماده کنند و اين بحث بسيار مهمي است.
وي افزود: اگر دولت بتواند تمام ظرفيت خودش را بکار بگيرد تا استعدادهاي کشور از جمله جامعه، سختافزاري و نرمافزاري شکوفا شوند، به نظر بنده حاصل آن ظرفيتي دهها برابر ظرفيتي است که برخي فکر ميکنند با سلاح هستهاي ميتوانند آن را به دست بياورند. تحقق اين امر قدرت و ظرفيت و شکوفايي براي کشور به ارمغان خواهد آورد که يک ظرفيت بسيار خوب را براي کشور به دنبال خواهد داشت و اين مورد به نظر بنده ممکن است، اما بايد براي آن برنامه داشت.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطر نشان کرد: برخي کشورهايي که نه تنها براي مردم خود بلکه براي مردم و جوانان و دانشجويان ساير کشورها برنامهريزي ميکنند و بناي آنها بر اين است که بتوانند ظرفيت اين افراد را جذب خود کنند، ميبينيد که آنها با يک برنامهريزي اين ظرفيت را جذب خودشان ميکنند. ما نيز ميتوانيم حداقل يک برنامه بسيار دقيق براي مردم خودمان طرحريزي کنيم تا ظرفيتها و استعدادها متوقف نماند.
جليلي گفت: به نظر بنده دولت دو وظيفه اصلي دارد که اگر بتواند اين دو وظيفه اصلي را انجام دهد، ميتواند موفقيتهاي بزرگي براي کشور رقم بزند که اول اين است که نگذارد اين ظرفيتها در انفعال و معطل بماند و ديگري اينکه اجازه ندهد اين ظرفيتها منحرف شود و از اولويتها و مسير پيشرفت و تعالي خارج شود.
وي با بيان اينکه اگر دولت بتواند اين انفعال و انحراف را از مسير شکوفاشدن ظرفيتهاي کشور جدا کند، خودبه خود فعاليت هاي بسيار خوبي براي کشور به ارمغان ميآيد، گفت: برنامهريزي فقط نبايد براي ضرورتهاي اوليه از جمله آب و نان باشد؛ نه! اتفاقا اگر ما متناسب با استعدادهاي کشور بسياري از برنامهريزيها را به خوبي انجام دهيم، خيلي از نيازهاي اوليه نيز خودبه خود حل خواهد شد و اين نکته ايست که دولت و رئيسجمهور بعدي بايد اين موضوع را سرلوحه کار خود قرار دهند و دولت را در اين مسير فعال کنند.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، تصريح کرد: دولت نبايد مانع اين ظرفيتها شود و بايد به اين ظرفيتها کمک کند تا راه بيفتند که نکتهاي بسيار مهم است . اما در حال حاضر متاسفانه در برخي موارد که سروکار مردم به ساختار اداري کشور ميافتد، بيشتر از اينکه تشويق بشوند به مرجعي که در دستگاههاي دولتي قرار دارد رجوع کنند، احساسي به آنها دست ميدهد که چگونه ميتوانند از اين هفت خوان گذر کنند که اين مورد نه تنها نبايد اينگونه باشد بلکه ظرفيتهاي مردم بايد با رجوع به دستگاههاي دولتي و ساختارهاي اجرايي کشور فعالتر و شکوفاتر شود که به نظر من يک بحث بسيار مهم است.
جليلي ادامه داد: رئيسجمهور در راس قوه مجريه قرار ميگيرد و قوه مجريه به مثابه يک ماشين و يا يک قطار است و جدا از اينکه اين قطار و يا ماشين به چه سمتي حرکت کند که به سمت صحيح پيشرفت و تعالي کشور باشد، يک بحث اساسي اين است که اين قطار و يا ماشين در حال حاضر چگونه و با چه سرعت و هزينهاي حرکت ميکند.
وي ادامه داد: اين ارزيابي در حال حاضر وجود دارد که آن ميزاني که براي اين قطار هزينه و خرج ميشود، متناسب با سرعت حرکت آن نيست. يعني اين انتظار وجود دارد که اين قطار با سرعت کامل بتواند تمام آحاد جامعه را در بر بگيرد و آنها را به اهدافي که لازم است برساند. اما متاسفانه صرفنظر از اينکه اين قطار بايد به کجا برود، اين مسئله وجود دارد که اين قطار خيلي کند حرکت ميکند. اگر بي انصافي نکنيم و نگوييم که اين قطار کلا حرکت نمي کند، اينطور ميگوييم که اين قطار خيلي کند است و بايد بسيار سريعتر حرکت کند و مسئلهاي که در حال حاضر وجود دارد اين است که اين قطار چگونه به حرکت درآيد و در سرعتي درخور و شايسته گفتمان انقلاب اسلامي به پيشرفت ملت ايران منجر شود و اين انقلاب را به سرعت به اهداف خود برساند.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، با اشاره به سفرهاي استاني دولت نهم و دهم، گفت: به نظر بنده برخي از اقدامات که مانند سفرهاي استاني شکل گرفت، شايد پاسخ هوشمندانهاي به حرکت کند اين قطار بود که احساس ميشد اين قطار نميتواند با سرعت حرکت کند و بايد از آن پياده شوند و به طريق ديگر بايد کار را انجام دهند که اين کار در نوع خودش بسيار ارزشمند و ضروري بود و بايد تداوم داشته باشد، اما کافي نيست و بايد سفرهاي وزارتخانهاي صورت بگيرد، يعني بايد هر وزارتخانه به مثابه يکي از واگنهاي اين قطار بررسي شود که چگونه ميتواند با مردم و با موضوع کاري تعامل دارد و با چه سرعتي دارد اين مسير را طي ميکند.
جليلي اضافه کرد: در حال حاضر قانون، سياستهاي کلي و اسناد بالادستي خوبي داريم، اما سوال اينجاست که چرا اين مصوبات تا اجرا فاصله دارد و حتي برخي از آنها محقق نميشود. اگر نتوانيم حرکت اين قطار را فعال کنيم دچار مشکل خواهيم شد. لذا به نظر بنده يکي از اولويتهاي اصلي بايد اين باشد.
وي گفت: اگر قصد داريم که اقتصاد، سياست خارجي، فرهنگ، سياست داخلي و مسائل ديگر مسير رشد و پيشرفت بالنده را طي کند، لازمه آن اين است که سازوکار ساختار اجرايي ما متناسب با اين موارد شود و موانعي که باعث جلوگيري از رشد ميشود، کنار گذاشته شود و عوامل شتابدهنده به اين ماشين تزريق شود.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، يکي از اولويتهاي دولت منتخب آينده را برطرف کردن موانع و افزودن عوامل شتابدهنده به اين ماشين دانست و در مورد چگونگي اين اقدام اظهار داشت: اکثرا به سمت ساختارها متوجه ميشوند و اين ساختارها را تغيير ميدهند تا به هدف برسند. به نظر بنده اين مورد لازم است، اما کافي نيست و بالاتر از ساختارها، سازوکارهاست.
جليلي تصريح کرد: بايد سازوکارهاي متناسب با آن چيزي که نياز پيشرفت است را در ساختار اجرايي کشور تزريق کنيم و آن سازوکار حاکم شود.
وي در تشريح اين مورد گفت: يکي از بحثهايي که در دوران دفاع مقدس وجود داشت، سازوکارهاي جديد بود و به اين علت که اين سازوکارها در انديشه ديني ما و انقلاب اسلامي وجود داشت، موفقيتهاي بزرگي را به دنبال داشت و ارتش صدام و عراق که در مقابل ما قرار داشت، سازوکارهاي خاص خودش را داشت و اسباب و ادوات لازم براي رزم از همه جاي دنيا به آن کمک ميشد، اما علت موفقيت و پيروزيهاي مهم ما سازوکار ما بود که با انقلاب اسلامي تناسب داشت.
کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، تصريح کرد: فرمانده يک لشکر عراق در پشت ميدان مينشست و به نيرويش دستور حرکت رو به جلو ميداد و اين سازوکاري بود که از اين طريق آنها به جلو حرکت ميکردند، اما در سازوکار ما فرمانده ابتدا به جلو ميرفت و به نيروهاي تحت امرش ميگفت که بياييد. تبديل اين "برو" به "بيا" باعث تحولات بزرگي ميشد و کارآمدي اين ساختار را عوض ميکرد. يعني نيروها ظرفيت و انگيزه پيدا ميکردند و بر اين مبنا بود که با عوض شدن يک سازوکار و فرهنگ ميديديد که ساختار کارآمدي بسيار بالايي پيدا ميکرد که اصلا قابل مقايسه با نيروي مقابل نبود.
جليلي ادامه داد: اين ظرفيت را ميتوان در سازوکارهاي اداري و ساختار اجرايي کشور وارد کرد و آن چيزي که امروزه تحت عنوان پاسخگويي از آن نام ميبريم، چنين رويکردي است و اينگونه نيست که در سازوکار اجرايي ما اين باشد که اگر فردي در بخش کشاورزي، صنعتي و فرهنگي مراجعه کرد، آن فرد مثلا تلفن را زود جواب دهد يا ارباب رجوع را زود راه بيندازد. خير، منظور بنده اينگونه نيست. بلکه بايد سازوکارهاي ما به گونهاي تعريف شود که ساختار اداري و اجرايي کشور در چارچوب وظايفي که دارد به سمت مشتري و اراب رجوع بيايد.
سعيد جليلي در ادامه افزود: آنچه که ما امروز تحت عنوان پاسخگويي د رساختار اجرايي مطرح ميکنيم، بايد با همين رويکرد باشد. اينگونه نيست که مثلا در سازوکار اجرايي کسي در امور کشاورزي و صنعت رجوع کند و ما زود جواب او را بدهيم. بايد ما به اين سمت برويم که ساختار اجرايي در حوزه وظايفي که دارد به سراغ کشاورز و ارباب رجوع برود.
وي با بيان اينکه شاخصه هاي پاسخگويي بايد اينگونه باشد که ساختار اجرايي به سراغ کشاورز برود و ابعادي را برايش باز کند تا ظرفيتهايش شکوفا شود، اظهار داشت: نبايد ارباب رجوع در لحظه مراجعه با چند خان روبرو شود که نتواند از اين مسير عبور کند.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري با اين مقدمه به موضوع اقتصاد اشاره کرد و گفت: بايد سازوکار دستگاهها به سمتي برود که کساني که ميخواهند در موضوعي فعاليت کنند، ساختار به سمت آنها برود. همين موضوع را ما در حوزه فرهنگ، سياست و امنيت داريم. ما بايد سازوکاري شکل دهيم که نه تنها صالحان به خوبي به وظايف خود عمل کنند، بلکه در چارچوب اين سازوکار اگر فردي ناصالح هم بود، نتواند غيرصالح عمل کند.
به گفته وي اين مسئله با يکسري فرهنگسازي و سازوکار امکانپذير است، يعني اگر شما از مديران اين انتظار را داريد، مدير بايد به وظيفه اصلي خود برسد. ما يک آسيبهايي ميبينيم که باعث ميشود استعداد يک دستگاه معطل بماند. مثلا مسائل ديگر بيشتر از کار اصلي مورد توجه قرار ميگيرد. کار اصلي يک مدير و کارگزار اين است که به وظيفه خود عمل کند. زيرا که از او سوال ميشود، نه اينکه مدير وارد عرصههايي شود که مربوط به او نيست.
جليلي با تاکيد بر اينکه در سياست خارجي فرهنگ، کشاورزي، اقتصاد و... مدلسازي متناسب با اين ظرفيت بايد ايجاد شود اظهار داشت: اين مدلها نبايد ناظر به يک تغيير باشد. معتقدم که بايد اين مدلها ناظر به يک تحول باشد.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري شيوه عملکرد دستگاههاي کشور را وظيفه محوري دانست و گفت: دستگاهها بايد نتيجهمحور باشند به عنوان مثال اگر فردي قرار باشد شب با نان به خانه بيايد، ولي در هنگام رجوع به خانه گزارش کار بدهد که نانوايي تعطيل بود و يا مسائل ديگري مطرح کند به او ميگويند گزارشات جاي خودش را دارد، نان چه شد؟ بسياري از دستگاههاي ما اينگونه عمل ميکنند. متاسفانه اين ساختار خودش هدف شده است.
وي ادامه داد: بعضي دستگاهها کلي هزينه دارند، ولي براي اجراي کار اصلي ميگويند بودجه نداريم. به عنوان مثال يک دستگاه فرهنگي کلي پول خرج دستگاهها و کارمند ميکنند ،ولي وقتي از آن ميپرسي که فلان کار چه شد، ميگويند بودجه نداريم.
جليلي با تاکيد بر اينکه دستگاهها بايد نتيجهمحور باشند و براساس هدف کارهاي خود را انجام دهند، تصريح کرد: دستگاهي وقتي ميتواند وظيفه خود را به خوبي انجام دهد که بتواند نظام تصميمگيرياش را جامع کند. يعني اگر در بخش کشاورزي ميخواهد تصميمهايي به اجرا دربيايد، بايد اين تصميمات با مشارکت کشاورز و مردمي که موضوع تصميمها هستند باشد.
وي ادامه داد: پس از اين بايد نخبگاني که در اين زمينه کار کردند، مشارکت داشته باشند و پس از آن دستگاه کارشناسي دولت مشارکت کند. من فکر ميکنم اگر اين 3 با يکديگر عجين شود و مرتب از تصميمات بازخورد گرفته شود، به نتيجه ميرسيم. اما اگر فارغ از اينها وارد بحث شويم، نميتوانيم کار کنيم.
به گفته اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري، بايد در مراجعات مردمي به اين توجه کنيم که اگر مشکلي وجود دارد، آيا بقيه نيز دچار اين مشکل هستند، اگر اين مشکل حل شد مشکل کل سيستم حل شده است؟ يکي از ايرادات اساسي شکوفا کردن ظرفيتهاي کشور براساس شانس است. حال اين شانس خانوادگي، سياسي و يا فردي که باشد مهم نيست، بايد سازوکاري فراهم شود که اين فرصت براي همه مردم باشد.
جليلي يکي از مهمترين بحثها را که مطالبه مردم نيز هست، اجراي حماسه اقتصادي فرداي روز انتخاب رئيس جمهور دانست و افزود: ما امروز نگران تورم، اشتغال، مشارکت مردم در اقتصاد و بخصوص اصل 44 هستيم، اما اين مسئله بايد با ايجاد ساختار اجرايي در کشور متناسب با اين ظرفيت مرتفع شود.
وي ادامه داد: اگر ساختار کشور را به منبع آب تشبيه کنيم که اين منبع درآمد کشور باشد، معتقدم که ساختار نبايد هنرش اين باشد که اين آب را چگونه مصرف کند. بلکه بايد به دنبال اين باشند که اين منبع چگونه حفظ و توليد ميشود. اين آب بايد به سمت مصارف و نيازهاي کشور که همان باغچهها باشد برسد. بايد ايرادهاي لولههاي انتقال آب گرفته شود که اين منابع به هرز نرود. البته اين بدان معنا نيست که خداي ناکرده همکاران ما در دولت دچار مشکل هستند. اتفاقا همانها نيز از اين مسئله رنج ميبرند.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري معتقد است که بايد اقتصاد به شکل صحيح مديريت شود و اين منابع فقط صرف هزينه کردن نشود. ما بايد در توليد منابع نيز بکوشيم و برنامهمان اين باشد که چگونه بودجه هر ساله افزايش پيدا کند. نه اينکه چگونه هزينه شود.
جليلي تورم را يکي از مباحث مهمي دانست که مردم را رنج ميدهد. وي گفت: يکي از بزرگترين مسائلي که گفته ميشود اين است که ماليات تورمي ظلم به مردم است. فشار اين ماليات نيز بر طبقات پايين دست ميآيد، اما يک وقت شما براي حل آثار سوء اين تورم دو سياست مقطعي را دنبال ميکنيد و يا يک حرکت عدالت ساختاري براي آن پيدا ميکنيد. يعني سازوکاري ميانديشيد که با افزوده شدن کالا در برابر پول نقدينگي حاصل نشود.
وي ادامه داد: اين مسئله سازوکار مربوط به خود را ميخواهد. من به عنوان يک مطالعه موردي همين مسئله را در اقتصاد مثال ميزنم. ما در ساير عرصهها همچون امنيت ملي، شوراي عالي امنيت ملي را داريم که ظرفيتهايي را شکل داده و اين ظرفيتها که با هم هماهنگ عمل ميکنند، باعث موفقيتهايي شده است .
جليلي با بيان اينکه جداي از اينکه بايد بين اجزاي نظام و سه قوه اين ظرفيت ايجاد شود، در دولت و حداقل دستگاههايي که در حوزه اقتصاد عمل ميکنند و حتي معاونتهاي يک وزارتخانه اين ظرفيت بايد ايجاد شود که با هم هماهنگ کار کنند، گفت: ما شوراهاي زيادي در حوزه اقتصاد داريم که اين شوراها براساس قانون تشکيل شدهاند و بايد هم باشند، اما تمام اين شوراها بايد در قالب يک سازوکار هماهنگ تصميم بگيرند.
وي ادامه داد: نکته دوم در ساختار اجرايي جدا بودن دستگاه سياستگذار از دستگاه اجرايي و ناظر است. اگر کسي که سياستگذار است مجري و ناظر باشد، ايرادهايش گرفته نميشود.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري آمايش سرزميني را يکي ديگر از نکات عامل اجرايي شدن ساختار عدالت دانست و اظهار داشت: اگر ميخواهيم ظرفيت اقتصادي به خوبي شکل بگيرد، بايد به مزيتهاي نسبي جغرافيايي در استانهاي کشور و همچنين مزيتهاي نسبي که در موضوعات مختلف داريم، توجه کنيم.
جليلي با تاکيد بر اينکه يکي از مشکلات کشور ما اين است که معدن در يک استان و کارخانه در استان ديگر وجود دارد، اظهار داشت: اين نشان ميدهد که براي اين مسئله تدبيري انديشيده نشده، زيرا ماده اوليه از يک استان به استان ديگر ميرود تا در آنجا محصول توليد شود و باز از آنجا نيز محصول به جاي ديگر ميرود.
وي شفافسازي اقتصادي را مهمترين بحث در ساختار اقتصادي دانست و افزود: اطلاعات اقتصادي که در عرصههاي مختلف وجود دارد، اولا براي برنامهريزي و ثانيا براي تکاپو دادن ايجاد شدهاند تا مانع بروز فساد شوند. اين از کارهايي مهمي است که اگر به آن نپردازيم نميتوانيم دستاوردهايي که بايد در اقتصاد داشته باشيم، دنبال کنيم.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري تاکيد کرد: براي تقاطع دادن به اين اطلاعات و اينکه مانع بروز مفاسد شويم، بايد سامانههاي اقتصادي همچون پرتال ارزي و سامانهاي که تمام اطلاعات اقتصادي از گمرک و اسناد و ... در آن است هماهنگ و تجميع شود و در يک سازوکار مشخص قرار گيرد.
جليلي با بيان اينکه بدون اين مسائل نميتوان برنامهريزي لازم و اشراف کامل را براي مديريت اقتصاد کشور داشته باشيم، گفت: لازمه اينکه اقتصاد کشور را مديريت کنيم، اين است که اين سازوکار فراهم شود. البته الان هم کارهاي خوبي صورت گرفته، اما بايد اين کارها به سرانجام برسد .
وي معتقد است که بسياري از ظرفيتهاي کشورمان به راحتي ميتواند مديريت شود و به نتيجه برسد.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري يکي از ظرفيتهاي اساسي کشور را نيروي انساني ارزشمندي دانست که مهارت و تحصيلات دارد به نحوي که از خارج از کشور به دنبال جذب اين افراد هستند. ما اگر اين برنامهريزي را داشته باشيم، ميتوانيم به اهدافمان برسيم.
جليلي در ادامه به ذکر مثالي در حوزه علوم انساني پرداخت و اظهار داشت: ما نيروي زيادي را براي اين حوزه اختصاص دادهايم، دانشگاهها هزينه ميکنند تا افرادي تحصيل کنند. از سوي ديگر هزينه ديگري متوجه کشور است و آن هم عمر جوانان است، اما اين جوانان پس از پايان تحصيلات ميگويند يا کار نداريم و يا اينکه شغلمان متناسب نيست.
وي ادامه داد: ما بيش از صدها ميليارد تومان در بودجه کشور صرف پژوهش در علوم انساني ميکنيم و از سوي ديگر هزينهاي چون عمر جوانان را داريم، اما نتيجه اين شده است که بيشتر جوانان اين حوزه يا بيکارند يا کار نامربوط دارند.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري به حوزه فناوري به عنوان يک مزيت نسبي براي کشور اشاره کرد و افزود: اگر ما از اين ظرفيتها استفاده کنيم و اقتصاد دانشبنيان داشته باشيم، دانش موجب توليد ثروت ميشود. يعني دانشجويي که درس خوانده و به فناوري احاطه پيدا کرده است ميتواند سرمايهدار شود.
به گفته جليلي، همين بحث را ما در سياست خارجي داريم. در سياست خارجي بايد اين ظرفيت متناسب با آن گفتمان بزرگي باشد که به توليد قدرت، عزت و اينکه ايران يک قدرت منطقهاي در هماوردي با قدرتهاي بزرگ صورت گرفته، باشد. ساختار و سازوکار سياستخارجي ما بايد بر اين اساس باشد و به موقع از آن استفاده شود تا مردم نيز آن را احساس کنند.
وي همين مسئله را در حوزه فرهنگ و ساير عرصهها ساري و جاري دانست و اظهار داشت: اگر اين نگاه را بتوان عملياتي کرد، ظرفيتهاي کشور آزاد ميشود و دولت به جاي اينکه مانع ظرفيتها باشد پشتيبان آنها خواهد بود.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري اظهار اميدواري کرد که با توجه به ايمان مردم و با قرار گرفتن عمل صالح در شئون اين سازوکار، دولت و دستگاههاي اجرايي بتوانند يک زندگي دوستداشتني را محقق کنند و بتوانيم به آن حيات طيبهاي که در قرآن به آن وعده داده شده برسيم و يا سعي کنيم خودمان را به آن برسانيم.
جليلي اظهار داشت: انشاءالله آيندهاي که براي کشور است، باعث پيشرفت پرشتابتر شود تا ملت ايران روزبهروز در سايه اين گفتمان انقلاب اسلامي و انديشه ديني و ظرفيت بزرگي که دارد به اهداف متعالي خود برسد.