پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114734
رودخانه" گرگک" در محاصره زباله ها/ زندگي زيستمندان رودخانه در خطر
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 700

 

 

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رودخانه گرگک يکي از رودخانه هاي مهم استان چهارمحال و بختياري و در مسير شهرستان فارسان قرار دارد.

اين رودخانه به دليل استفاده کشاورزان براي مزارع خود در منطقه از اهميت بالايي برخوردار است و کشاورزان روستاهاي مصطفي اباد و ... از آب اين رودخانه براي مزارع خود استفاده مي کنند و اين در حالي است که مجوار اين رودخانه زباله هاي بسيار زيادي از جمله نخاله هاي ساختماني(گچ، سيمان و ...)، پسماندهاي چوبي، پلاستيک و... ريخته شده است که خطر جدي براي حوزه محيط زيست اين منطقه دارد.

اين منطقه يکي از زيباترين مناطق استان چهارمحال و بختياري است و هم اکنون در شمار پر تردد ترين مناطق پر مسافر و گردشگر استان چهارمحال و بختياري قرار دارد.

زباله هاي ريخته شده در کنار رودخانه گرگک در حاليکه رودخانه را در خطر آلودگي قرار داده است و زندگي زيستمندان رودخانه را به خطر انداخته موجب از بين رفتن زيبايي منطقه شده است و زيبايي اين منطقه را بسيار تحت تاثير قرار داده است.

يکي از بوميهاي منطقه در خصوص اين رودخانه به خبرنگار گفت: به علت نبود نظارت مناسب بسياري از مردم از اين فرصت استفاده مي کنند و زباله هاي ساختماني خود را در اين محل مي ريزند.

وي گفت: اين رودخانه در گذشته آب بسيار زيادي داشته و يکي از رودخانه هاي مهم استان به شمار مي آمد اما هم اکنون در اثر خشکسالي آب آن نيز کم شده است و ضرورت دارد با توجه به جريان آب کم محفاظت بيشتري براي جلوگيري از آلودگي آن در اثر ريختن زباله شود.

وي تصريح کرد: آلوده شده آب رودخانه موجب آلوده شده مزارع و محصولات زراعي و باغي مي شود که بايد مسئولان در اين خصوص نظارت بيشتري داشته باشند و زباله ها کنار اين رودخانه را جمع آوري کنند.

فعال محيط زيست و منابع طبيعي در اين خصوص اظهار داشت: همانطور که در شهرها هنوز مشکل جمع آوري تفکيک و دفن زباله ها پا برجاست، در روستاها اين مشکل به شدت حادترشده ودر روستاها هنوز اقدامي براي تفکيک زباله ها انجام نشده است.

هومان خاکپور با بيان اينکه در اين زمينه فرهنگي اين مهم هنوز نتوانسته ايم کاري انجام دهيم، ادامه داد: زباله ها در مبدا يعني همان خانه ها بايد تفکيک شوند و زباله هاي پلاستيکي جدا شوند و زباله هاي سمي که بسيار کم هستند و در خانه هاي روستايي معمولا نداريم جدا شوند.

وي تصريح کرد: در جامعه بحث تفکيک زباله هاي خشک و تر را نداريم و هنوز در مناطق روستايي در اين خصوص کار فرهنگي انجام نشده است.

وي با بيان اينکه زندگي در روستاها بيشتر به سمت زندگي شهري رفته و ضايعات و دور ريز زندگي روستايي هم مانند زندگي شهري زياد شده، اذعان داشت: متاسفانه مي‌بينيم که حجم زباله اي که در روستاها توليد مي‌شود به هيچ وجه قابل مقايسه با ميزاني که در زمانهاي گذشته بود نيست و با توجه به اينکه نسبت جمعيت کمتري هم داريم، اين ميزان زباله به شدت طبيعت را تهديد مي‌کند.

هومان خاکپور تاکيد کرد: وظيفه جمع آوري و دفن اصولي زباله ها در مناطق شهري با شهرداريها است و در مناطق روستايي اين وظيفه به عهده ي دهياريها است.

وي ادامه داد: اين تصور غلط در مناطق روستايي رايج شده و متاسفانه ما شاهد اين هستيم که اطراف رودخانه ها که يکي از پر جاذبه ترين مناطق اکوتوريستي و گردشگري ما هستند، آلوده به زباله ها روستائيان شده است و بايد دستگاه هايي مثل محيط زيست و ... در هر استان يا شهرستان وارد شوند و از اين کار ممانعت کنند و با همکاري دهياري ها و بخشداريها که زير مجموعه ي وزارت کشور هستند کارهاي ظرفيت سازي فرهنگي انجام دهند.

وي با اشاره به رودخانه گرکک ادامه داد: حرکت آب رودخانه کند شد و جابجايي آن کم شد و ريختن زباله ها در حاشيه رودخانه و عدم جابجايي زباله ها موجب آلودگي رودخانه مي شود.

وي تصريح کرد: وجود زباله مي تواند به مرور موجب آلودگي منابع آبي و خاکي منطقه شود و آب کشاورزي و آب شرب بسياري از روستاهاي پايين دست را تحت تاثير قرار دهد.

مدير کل محيط زيست چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينکه متولي پسماندهاي شهري و روستايي بر عهده شهرداران و روستايان است، اظهار داشت: مديريت پسماند در خارج از روستاها و شهرها و محدوده آنها بر عهده بخشداريها است.

سعيد يوسف پور تاکيد کرد: پسماند در استان چهارمحال و بختياري با توجه به وجود منابع آبي فراوان مشکلات بسياري را ايجادمي کند و اين زمينه ساز آلودگي منابع گسترده آب مي شود و خاک را نيز آلوده کند.

وي ادامه داد: بجز آلودگي، پسماندها چهره نامناسب و نازيبا در حاشيه رودخانه ها، محورهاي مواصلاتي، تفرجگاهها ايجاد مي کند و در روي بحث اکوتوريسم تاثير مي گذارد و در طولاني مدت موجب مي شود که گردشگران دلزده شوند و ورود گردشگر کاهش يابد.

وي با اشاره به اينکه بيشتر پسماندهاي رها شده در حاشيه رودخانه و محورهاي مواصلاتي پلاستيک است، اذعان داشت: تجزيه پلاستيک بيش از 300 سال طول مي کشد و نياز است فرهنگسازي شود و اطلاعات و آگاهي مردم را در اين خصوص بالا برد و آلودگي آب و خاک مي تواند اکوسيستم رودخانه اي را تحت تاثير قرار دهد و بعضا باعث انقراض گونه ها شود و خسارات جبران ناپذيري به چرخه اکوسيستم وارد مي کند.

منبع:خبرگزاري مهر

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html