به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عليرضا زاکاني در نشست گفتمان يازدهم و در جمع دانشجويان دانشگاه قم اظهار کرد: امروز جمهوري اسلامي داراي توانمنديها و آسيبهايي است که در مجموع فرصتها و تهديداتي را پيش روي ما قرار داده است؛ انتخابات رياست جمهوري هم در اين ميان واقعهاي است که تاثير خود را در همه سطوح بر جاي ميگذارد و اگر مردم انتخاب صحيحي داشته باشند اثرات آن را طي چهار سال آينده خواهند ديد.
وي افزود: معتقد هستم طي 34 سال گذشته ملت ايران تجربه خوبي را کسب کرده که ميتواند از آن براي انتخاب راه آينده خود بهره ببرد؛ داشتن يک نقشه صحيح براي رسيدن به اهداف پيشبيني شده انقلاب نخستين ضرورت حال حاضر ايران محسوب ميشود.
کانديداي جبهه حماسهسازان در انتخابات يازدهم با اشاره به تحقق يافتن تمدن اسلامي عنوان داشت: ايران اسلامي بايد در حوزه معنويات و رفاه مادي به جايگاهي برسد که انسانها بتوانند با تلاش خود به کمال برسند.
وي ادامه داد: نتيجه الگوي پيشرفت غربي، تحول همه ملل به سمت غربي شدن است اما ملت ايران هدف خود را رسيدن به جامعهاي اسلامي ميداند زيرا نگاهي متفاوت به انسان دارد؛ طي 34 سال گذشته خلأ وجود چنين الگويي کاملا مشهود است و شاهد آن برنامههاي مختلف توسعه هستند که اقتصاد آزاد را که توسط صندوق بينالمللي پول توصيه شده ملاک قرار دادند.
زاکاني با بيان اينکه اين فرمول عدالت و توزيع عادلانه ثروت را مورد توجه قرار نميدهد گفت: در اين الگو تنها خلق ثروت مورد تاکيد قرار ميگيرد؛ آسيبهاي عمل به الگوهاي غربي در اقتصاد در بخشهاي فرهنگي و اجتماعي هم گريبان ملت ايران را گرفت.
کانديداي انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه در ابتداي دولت سازندگي تورم حدود 9 درصد بود عنوان داشت: در سال 74 تورم به 49.7 درصد رسيد که مشکلاتي را در برخي شهرها در پي داشت و دولت هم سياست تعديل را به سياست تثبيت تبديل کرد.
وي افزود: در آن زمان به دانشجويان حق کار سياسي نميدادند تا جايي که رهبر معظم انقلاب در سخنراني سال 72 فرمودند خداوند لعنت کند کساني که ميخواهند دانشگاه را غيرسياسي کنند؛ علاوه بر تنگ نظري در حوزه سياست به دنبال زمينهسازي فرهنگي خاصي بودند که با فرهنگ انقلاب در تضاد بود.
زاکاني با اشاره به شعار تغيير دولت اصلاحات بيان داشت: در سال 84 آقاي هاشمي در يک مصاحبه مطبوعاتي عنوان کرد اگر ميخواستم ادامه بدهم عليالقاعده به جايي ميرسيدم که آقاي خاتمي رسيد و به اين ترتيب دولت اصلاحات را در ادامه دولت سازندگي دانست.
کانديداي جبهه حماسهسازان خاطرنشان کرد: در دوره آقاي احمدينژاد شعار عدالتگرايي، عدالتخواهي و مبارزه با فقر و فساد و تبعيض در دستور کار قرار گرفت؛ هر کجا به اين شعار عمل شد برکات آن هم ديده شد اما چند صباحي نگذشت که آن شعارها به دست فراموشي سپرده شد و به نوعي به عنوان يک ابزار مورد استفاده قرار گرفتند بنابراين براي ساختن صحيح کشور بايد الگويي اسلامي و بومي داشته باشيم تا به جامعهاي از جنس انقلاب اسلامي برسيم.
وي کم رنگ شدن تفکر انقلابي را يکي از آسيبهاي موجود دانست و افزود: نوع نگاه صاحبان اين تفکر در ادوار گذشته نسبت به رهبري و مردم و نيز قبول مسئوليتها متفاوت بود؛ اين جوهر انقلابي کم رنگ شده است به طوري که فرمايشات رهبري را در هر سه دوره نوعي توصيه اخلاقي دانستند در حالي که اين امر بر خلاف نص صريح قانون اساسي است.
زاکاني با بيان اينکه برخي عناصر موجود در قدرت نگاه ابزاري به مردم دارند گفت: در دولتهاي اصلاحات و سازندگي هم همين رويه وجود داشت و امروز هم برخي تلاش ميکنند همچنان در قدرت بمانند اما به نظر ما مردم بايد خود ميدانداري تحول را بر عهده بگيرند.
کانديداي انتخابات يازدهم افزود: بايد به سمتي برويم که همه شعارهاي انقلاب را جامه عمل بپوشانيم، معتقد هستم شعار توسعه اقتصادي، توسعه سياسي و عدالتورزي همه شعارهاي انقلاب هستند که در دولتهاي قبلي هم مطرح شدند.
وي با بيان اينکه يکي از برنامههايش زمينهسازي براي امر به معروف و نهي از منکر از سوي مردم نسبت به مسئولان است گفت: جامعه زنده جامعهاي است که مردم بتوانند انتقادات و پيشنهادات خود را به مديران کشور بگويند.
بخش بعدي اين جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت.
زاکاني در پاسخ به پرسشي مبني بر برنامهاش براي اصلاح اقتصادي اظهار کرد: بومي کردن اقتصاد و احياي اصل 44 قانون اساسي راهکارهايي است که براي کوچک کردن دولت و تصديگري مردم در اقتصاد در نظر دارم.
وي افزود: در حال حاضر 450 هزار ميليارد تومان نقدينگي و 18 ميليارد دلار پول نقد در دست مردم است؛ با اعتمادسازي و ايجاد زمينه مساعد حضور مردم ميتوان اقتصاد کشور را متحول کرد؛ گام نخست در اين ميان مهار تورم، تثبيت قيمتها و شفافسازي فضاي رقابت و مبارزه جدي با مفاسد اقتصادي است که ظرف 12 تا 15 ماه ميتواند تلاطم موجود را به ثبات تبديل کند و در گام دوم هم توجه به توليد داخلي مورد توجه قرار ميگيرد؛ در گام سوم هم دولت بايد نياز خود را از توليد اخذ کرده و رابطهاش با نفت را کاهش دهد و به اين ترتيب از اقصي نقاط کشور فقرزدايي صورت ميگيرد.
سوال بعدي از زاکاني در مورد ضرورت استفاده از يک فرد باتجربه يا جوان در منصب رياست جمهوري بود که وي در پاسخ گفت: کشور نياز به عقلانيت تدبير دارد و کسي بايد رئيس جمهور شود که مدبر باشد و از ظرفيتهاي موجود براي توسعه بهره ببرد؛ کشور نيازمند کساني نيست که پايشان در مقابل دشمنان ميلرزد.
کانديداي جبهه حماسهسازان در انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: معرفي کردن دولت آينده خطاست زيرا اين کار خلاف اصل شايستهسالاري و نوعي خيانت است؛ اين کار در ادوار گذشته اتفاق افتاده و حق نداريم بگوييم کسي که تاکنون همراه ما نبوده نبايد به کار گرفته شود؛ برخي افراد زماني که جوانتر بودند و اهل اداره جامعه بودند تورم 49 درصدي را به وجود آوردند و امروز هم سنشان گذشته و صحنه هم طوري است که افراد را اداره ميکنند؛ نقد منطقي در اين زمينه را در فرصت ديگري بيان ميکنم.
وي در خصوص سوال بعدي که در مورد صلاحيت هاشمي و سخنان وزير اطلاعات در مورد او بود گفت: در مورد تاييد صلاحيت نظري ندارم زيرا اين کار بر عهده شوراي نگهبان است؛ نقد برنامهها و افکار هاشمي را خواهم داشت اما نقد شخصيت موجب آسيبهايي ميشود که در سال 88 شاهد آن بوديم؛ در مورد فتنه هم خود ديدم که آقاي هاشمي مسئوليتهاي خود را در قبال انقلاب اسلامي انجام نداد.
زاکاني با بيان اينکه 27 خرداد 88 با هاشمي ديدار کرده است عنوان داشت: در تيرماه هم ديداري با او داشتيم؛ تحليل هاشمي از صحنه بسيار نادرست بود و دلايلي که براي تقلب مطرح کرد بيپايه بود؛ نخست اينکه گفت برخي ميگويند 8 ميليون راي تقلبي است و در دليل دوم بيان کرد که يکي از مسئولان گفته است پدرش يک هفته قبل از انتخابات در قبال 50 هزار تومان به احمدينژاد راي داده است که البته هر دو اين ادعاها نادرست از آب درآمد.
کانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوال ديگري با موضوع نحوه برخورد دولت آينده با آزادي بيان و مخالفان خاطرنشان کرد: نگاهي به گذشته من نشان ميدهد معتقد بودهام هر جا مخالف وجود نداشته باشد آن موقعيت و جايگاه ميميرد؛ هيچ گاه مخالف خود را محکوم نکردهام بلکه همواره به آنها ميدان داده و سپس پاسخشان را دادهام.
وي ادامه داد: همواره يکي از کساني بودهام که حتي براي حرفهاي نزده به دادگاه فراخوانده شدهام؛ در قضيه آقاي مرتضوي توهينهاي زيادي از او شنيدم و حتي اجازه چاپ آن را خودم دادم و پس از آن تهديد کرده بود که پاسخ مرا چاپ نکنند.
زاکاني در خصوص ائتلاف با گروههاي ديگر گفت: معتقد هستم با حضور آقاي هاشمي اصولگرايان نيازمند همگرايي هستند و کساني که قرابت بيشتري با هم دارند بايد آن را شروع کنند و به جامعه اطمينان بدهند در نهايت يک نفر از ميان آنها به صحنه خواهد آمد؛ آقاي هاشمي و تمام کساني که به او کمک ميکنند ظرفيت پيروزي ندارند و تنها در صورت تفرقه اصولگرايان موفق ميشوند.
کانديداي جبهه حماسهسازان در انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: موفقيت زير چتر گفتمان ولايت فقيه حاصل ميشود؛ دعوت ما هم همواره به اصول و ارزشها بوده است. اگر گفتهام تا آخر هستم به اين سخن پايبندم اما قيدي را هم آوردهام که همه ما براي تقويت جهتگيري اصولگرايي آمدهايم و اگر ببينيم آسيبي به آن وارد ميشود و تفرقه سبب پيروزي ديگران شود بايد به سمت وحدت پيش رفت.
سوال بعدي از زاکاني در مورد اقدام احمدينژاد در ستاد انتخابات بود که وي بيان داشت: اين کار خلاف قانون و عامل ابهام بود.
منبع:فارس