به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس غلام دلشاد جانباز 70 درصد در وبلاگ مظلومين شيميايي ايران نوشت:
از تنگي نفس جانبازان چه کسي خبر دارد؟ نفسهايم را دريابيد من يک جانباز شيميايي هستم؛ بمبهاي شيميايي که عراق در جنگ عليه ايران استفاده کرد را آلمانيها ساختند؛ داروهاي اصلي مصدومان بمبهاي شيميايي نيز آلماني است؛ داروهايي گران که اين روزها به راحتي در داروخانهها پيدا نميشود.
بعضيها که شانس ميآورند يا رابطه و آشنايي در بازار دارو دارند ميتوانند داروهاي آلماني خريداري کنند و آنها که ندارند بايد با داروهاي پاکستاني، هندي و چيني که عوارضشان، خود يک بيماري جديد و عذابآور است سر کنند.
*آيا ما حق داريم از داروهاي اصل استفاده کنيم؟
محمود قائمي يکي از جانبازان 70درصد شيميايي درباره مشکلاتش در تهيه دارو گفت: سال 91 با تمام مشکلاتش به پايان رسيد و در آستانه سال 92 بايد ديد با تشکيل فراکسيون مجلس ايثارگري آيا صداي مظلوميت جانبازان شيميايي خردلي ميشود يا به تحقق مي رسد؛ آيا ما حق داريم براي راحت نفس کشيدن از داروهاي اصلي استفاده کنيم؟
مدتي است بنياد شهيد و امور ايثارگران داروهاي من را خودش تهيه ميکند اما من بايد بعد از ويزيت پزشک ليست داروها را براي تأييد به شرکت بيمه ببرم؛ درصورت تأييد بيمه، بنياد شهيد و امور ايثارگران از دو داروخانهاي که در تهران طرف قرارداد هستند داروها را تهيه ميکند؛ تعداد داروخانهها بيشتر از اين بود ولي از آنجا که بيمه بدهيهاي قبلي خود به داروخانهها را پرداخت نکرده است، بسياري از آنها قرارداد خود را با بيمهها لغو کردهاند.
روندي که گفته شد، مستلزم 3 الي 4 روز دوندگي است؛ پس از آن بايد ديد آيا داروخانه همه داروهاي ما را دارد يا نه؛ درصورتي که نداشت بايد براي جايگزينکردن آن دوباره به پزشک مراجعه کرد و باز دوباره اين مراحل را طي کرد.
وي با اشاره به اينکه يک جانباز 70درصد شيميايي با دشواريهاي زيادي در رفت و آمد و تنفس در شهر آلوده دست به گريبان است، افزود: داروهايي مثل اسپري سروتايد و سيمبيکورت آلماني هستند که تازگيها در داروخانهها پيدا نميشوند به همين دليل پزشکان مجبورند داروهاي مشابه هندي و پاکستاني که حنجره را تخريب ميکند تجويز کنند.
* داروهاي موجود عوارض دارد
يکي ديگر از جانبازان شيميايي در تشريح مشکلات خود بيان کرد: بيمه همان فرانشيز داروهاي معمولي را براي داروهاي جانبازان شيميايي پرداخت ميکند و اين در حالي است که اکثر داروهاي جانبازان، خارجي بوده و تحت پوشش بيمه نيستند و قيمت بالايي دارند؛ بسياري از اين داروها اين روزها در داروخانهها پيدا نميشوند بنابراين پزشکان مجبورند با داروهاي موجود بيمارانشان را ويزيت کنند که عوارض زيادي دارند.