اين قلعه که به کاخ سردار اسعد بختياري مشهور است شهرت خود را مديون مشروطيت و شروع قيام بختياريها در شهر جونقان و اجتماع در اين قلعه و سپس فتح اصفهان و تهران است.
مردم جونقان و ساير نقاط بختياري نشين از اين مکان جنبش خود را اغاز نموده و موفق به فتح اصفهان و تهران گرديدند.
در مورد تاريخچه و سال بناي آن گفته ميشود ابتدا حسينقليخان و عمويش کلبعليخان که شجاعت و سلحشوري مردم جونقان و دشتهاي کشاورزي جونقان و ميزدج چشمشان را خيره نمود اين شهر را به عنوان مرکز سوق الجيشي خود قرار داده و هميشه پيروزيهاي خود را در جنگهايشان مديون مردم جونقان و موقعيت خاص اين شهر ميدانستند. هر چند کلبعليخان عاقبت در همين شهر کشته شد و دشت ((کلبعلي کشته)) جونقان هم بهمين دليل نامگذاري شد.
علي قلي خان سردار اسعد در سال 1318 هجريقمري، قلعه اي در اين محل براي سكونت خود ساخت كه 14 هزارمترمربع مساحت و نمادهاي بيروني متفاوتي داشت. ستونهاي سنگي آن هر كدام چند قطعه در اشكال مختلف بنا شده، به طوري كه در قسمت بالا، اين ستونهاي چهارگوش است.در چند سال اخير بخش اعظم تزيينات بنا از بين رفته است و به جز قسمت محدودي از قلعه كه اختصاص به كتابخانه عمومي بوده، بقيه رو به نابودي است.
