به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار:?برزوهيبتيان? افزود: از 35 مجتمع دامداري موجود در چهارمحال وبختياري، 18 واحد آن از سال گذشته تا کنون در استان احداث شده است و طي اين مدت 411 واحد از دامداري هاي حاج کهواي شمالي و جنوبي، شاه منظر، قلنگان، کيان، شورابچه، دهک فرخشهر، بن و اسکان شهرکرد، بروجن و ميلاس لردگان به مرحله بهره برداري رسيده است .
هيبتيان تصريح کرد: براي بهره برداري از اين واحد ها، 30 ميليارد و 461 ميليون ريال اعتبار هزينه شده است .
وي هدف از احداث مجتمع ها و تجميع واحدها را کاهش هزينه هاي زيرسازي و افزايش بهره وري آن عنوان کرد و افزود:به منظور بهره مندي متقاضيان ومالکان واحدها از 18 دامداري احداث شده، در سال جاري براي 12 واحد تمامي امکانات خدماتي نظير ايستگاه جمع آوري شير، کيلينيک دامپزشکي، ورزشگاه، مسجد، نانوايي و مغازه هاي خواربار فروشي درنظر گرفته شده است .
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري امکان توسعه اين مجتمع ها تا 100 سال آينده را از ديگر مزاياي واحدهاي احداث شده طي دو سال اخير برشمرد و افزود: باتوجه به اينکه ورود متقاضيان به اين مجتمع ها مشروط به داشتن سرمايه کافي، داشتن علوفه و تخصص و مدرک دانشگاهي است، 50 ساعت دوره آموزشي براي دامداران اين مجتمع ها برگزار شده است .
هيبتيان همچنين، با بيان اينکه اعتبارات دولتي جوابگوي نياز دامداري ها نيست، توسعه اين اماکن را نيازمند مشارکت مالي متقاضيان دانست .
وي افزود: به منظورتامين بخشي از هزينه هاي اين بخش با همکاري و پيگيري هاي، استانداري چهارمحال وبخيتاري، شهرداري ها، اداره هاي دامپزشکي، بهداشت و درمان و محيط زيست و دستگاه هاي مربوطه نيز در تامين زيرساخت مورد نياز مجتمع ها همکاري مي کنند.
چهارمحال و بختياري در زمينه انتقال دام به مجتمع هاي دامداري و گاوداري رتبه نخست در کشور را دارد.منبع:ايرنا