کد مطلب: 113357
مهمان‌پرست:‌ ترکيه مراقب فتنه‌ طراحي شده درباره کردستان عراق باشد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 759

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازخبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رامين‌ مهمان‌پرست در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي درباره‌ سخنراني اخير بشاراسد و طرح وي براي حل بحران سوريه گفت: مردم سوريه بايد بتوانند در چارچوب يک روند دموکراتيک و مردم‌سالار راه آينده‌ خود را انتخاب کنند و در تعيين سرنوشت کشور مشارکت داشته باشند.

او ادامه داد: ما طرح جناب آقاي بشاراسد را در همان چارچوبي که قبلا جمهوري اسلامي ايران طرح خود را پيشنهاد و ارائه کرده بود مي‌دانيم و معتقديم که همه‌ کشورها در منطقه و کشورهاي موثر خارج از منطقه بايد از اين طرح حمايت و کمک کنند تا هرچه سريعتر درگيري‌ها متوقف و رويکرد سياسي جايگزين وضعيت فعلي در سوريه شود.

وي افزود:‌کساني که معتقد به حمايت از حقوق مردم سوريه هستند و کساني که مدعي حاکم شدن دموکراسي در کشورهاي مختلف از جمله سوريه هستند بايد بدانند که بهترين راه تحقق مطالبات مردم اخذ نقطه نظرات آن‌ها در يک فضاي مناسب و آرام با ثبات و بدون تنش و خشونت خواهد بود و اين رويه دموکراتيک بايد در ساير کشورهاي منطقه از جمله بحرين نيز حاکم شود.

سخنگوي وزارت خارجه تاکيد کرد: ما بارها توصيه کرديم که بايد به خواست مردم در کشورهاي مختلف احترام گذاشته شود. وقتي مطالبات‌شان را به شکل مسالمت‌آميز بيان مي‌کنند بايد دولت‌ها زمينه‌ گفت‌وگو‌ها را به شکل مثبت و سازنده فراهم کنند و مردم خودشان بتوانند در تعيين سرنوشت خودشان مشارکت داشته باشند. ما اين رويه را يک رويه مناسب مي‌دانيم که بايد در همه کشورها پياده شود.

در مذاکره با 1+5 تنها اظهارنظر نمايندگان دو طرف قابل توجه است

او همچنين درباره مذاکرات ايران و 1+5 نيز گفت: چارچوب اين بحث‌ها مشخص است. ايران پيشنهاداتي را قبلا به صورت جامع و سازنده ارائه کرده است و هر نوع توافقي فقط در هنگام نشست و مذاکرات بين نمايندگان دو طرف مشخص مي‌شود. هرگونه اظهارنظري خارج از اين محدوده اصلا قابل توجه نيست و برخي ممکن است نظرات خود را مطرح کنند. اين‌ها ديدگاه‌هاي شخصي افرادي است که مسووليت مستقيم در اين‌باره ندارند.

وي افزود: مذاکرات بين نمايندگان ايران و 1+5 مي‌تواند به چارچوبي برسد که احساس کنند اهداف اصلي‌شان براي تامين حقوق ملت ما و رفع نگراني‌هاي طرف مقابل پيش مي‌رود.

ايران همان پيشنهادهاي مطرح براي سوريه را براي بحرين نيز در نظر دارد

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان همچنين درباره پيشنهادات ايران درباره بحرين و سوريه نيز گفت:‌ ما اين موضوع را همچنان در دستور کار داريم. معتقديم بايد از حقوق مردم در کشورهاي مختلف حمايت کرد. نبايد نسبت به حقوق مردم تبعيض‌آميز برخورد کرد. به همان شکلي که ما مدافع حقوق مردم در سوريه هستيم به همان شکل نيز معتقديم مردم بحرين، سوريه و ساير کشورها بايد از حقوق‌شان حمايت شود و مطالبات‌شان محترم شمرده شود. همان‌طور که براي سوريه پيشنهاد توقف درگيري‌ها و آغاز گفت‌وگوهاي ملي را داديم براي بحرين نيز اين پيشنهاد را داريم. معتقديم سرکوب و استفاده‌اي که از گازهاي شيميايي کشنده بر عليه مردمي که به صورت مسالمت‌آميز خواسته‌هاي خود را مطرح مي‌کنند بايد متوقف شود و گفت‌وگوهاي ملي و سازنده بين حاکمان بحرين و مردم اين کشور برقرار شود. ما آمادگي داريم از ظرفيت‌هاي خود براي اين‌که اين گفت‌وگوها شکل بگيرد استفاده کنيم و اين را نيز در مذاکرات و رايزني‌هايي که با مقامات بحريني داشته‌ايم بارها اشاره کرده‌ايم.

او تاکيد کرد: نبايد استاندارد دوگانه داشت و بايد از حقوق مردم در همه کشورها حمايت کرد و قدرت‌هاي غربي بايد بدون مداخله در امور داخلي کشورها، فضايي را ايجاد کنند که مي‌تواند منجر به ثبات و آرامش و مشارکت مردم در صحنه‌هاي سياسي و اجتماعي‌شان باشد.

طرح کشوري به عنوان ميانجي هسته‌يي بين ايران و غرب اصلا مطرح نيست

وي همچنين در مورد اين‌که کشوري بخواهد ميانجي هسته‌يي بين ايران و غرب باشد نيز گفت: طرح کشوري به عنوان ميانجي هسته‌يي اصلا مطرح نيست. فعاليت‌هايي که ما انجام مي‌دهيم بر اساس حقوق کاملي است که بايد از آن بهره‌مند باشيم. بيشترين همکاري‌ها را با آژانس داشته‌ايم و خود را متعهد به معاهده ان‌.پي‌.تي مي‌دانيم. معتقديم بايد جهان عاري از سلاح‌هاي هسته‌يي و کشتار جمعي باشد و به شدت از خاورميانه‌ عاري از سلاح‌هاي هسته‌يي حمايت مي‌کنيم و متاسفيم از اين‌که مقامات آمريکايي که بزرگ‌ترين مجرم استفاده از سلاح‌هاي هسته‌يي در دنيا هستند از برگزاري اجلاس خاورميانه عاري از سلاح‌هاي هسته‌يي ممانعت کرده‌اند و فقط اين کار را به خاطر حمايت از رژيم صهيونيستي انجام داده‌اند.

مهمان‌پرست تاکيد کرد: ما معتقديم همه کشورها بايد از اين طرح حمايت کنند و هيچ سلاح کشتار جمعي نبايد در دنيا وجود داشته باشد و هيچ کشوري حق نداشته باشد که ملت‌ها را به استفاده از سلاح هسته‌يي تهديد کند؛ بنابراين حقوق ما کاملا روشن است و مي‌خواهيم در جهت اهداف صلح‌آميز از حقوق هسته‌يي‌مان دفاع کنيم. ما چيزي بيشتر از اين نمي‌خواهيم و اجازه نمي‌دهيم کمتر از حقوق‌مان را بخواهند به ما تحميل کنند و آمادگي داريم در مذاکرات‌مان با کشورهاي 1+5 براي حل بحران‌هاي مختلفي که در منطقه خاورميانه و ساير مناطق دنيا وجود دارد رايزني کنيم و مشارکت داشته باشيم.

آن‌چه بين ايران و 1+5 مطرح است بايد شامل همه موضوعات منطقه‌يي و بين‌المللي باشد

وي هم‌چنين ادامه داد: معتقديم سيستم فعلي حاکم بر نظام و روابط بين‌الملل توانايي حل مشکلات بزرگ منطقه‌اي را ندارد و اين عدم توانايي اين است که چند کشور محدود و خاص مي‌خواهند نسخه‌هايي را براي اداره دنيا بپيچند که فکر جديدي ندارند که اشتباهات گذشته‌شان را جبران کنند به همين دليل ما پيشنهاد کرده‌ايم بحثي که بين ما و 1+5 مطرح است بايد شامل همه موضوعات و بحران‌هاي مختلف منطقه‌يي و بين‌المللي باشد.

کشورهاي 1+5 نيز مانند ايران با رويکرد منطقي وارد مذاکرات شوند

دستيار ويژه وزير امور خارجه کشورمان همچنين در پاسخ به پرسشي در مورد اين‌که آيا قرار است نشست نمايندگان ايران و 1+5 پس از نشست ايران و آژانس باشد نيز اظهار کرد: گفت‌وگوهاي نمايندگان ايران و ‌1+5 تاکنون نشست‌هاي مختلفي را پشت سر گذاشته است و در اين نشست‌ها ديدگاه‌هاي نمايندگان کشور ما به صورت کاملا شفاف مطرح شده است. ما همواره آمادگي خود را براي انجام مذاکرات اعلام و توصيه کرده‌ايم کشورهاي 1+5 نيز با رويکرد منطقي وارد مذاکرات شوند و به دنبال روش‌هاي اشتباهي نباشند که دسترسي به نتايج قابل قبول را بتواند دور کند. رويکرد منطقي مي‌تواند چارچوبي باشد که حقوق کامل ما را در فعاليت‌هاي هسته‌يي صلح‌آميز تامين کند و احتمالا اگر نگراني‌هايي نيز از جانب آن‌ها مطرح باشد راه‌حل رفع اين نگراني‌ها را کاملا مشخص مي‌کند.

او خاطرنشان کرد: محور بحث ما و 1+5 درباره مذاکرات مختلف منطقه‌يي و بين‌المللي مانند بحران سوريه و بحرين نيز هست.

وي در عين حال افزود: گفت‌وگوهاي ما با آژانس جنبه فني و روال طبيعي خود را دارد، ما عضو آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هستيم و همواره همکاري‌هاي مستمري داشته‌ايم.

رييس مرکز ديپلماسي عمومي و رسانه‌يي وزارت خارجه با اشاره به مثبت ارزيابي کردن نشست اخير ايران و آژانس از جانب نمايندگان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، گفت: نشست آينده نيز مي‌تواند نتايج خوبي داشته باشد و نظرات دو طرف را تامين کند.

ايران و مصر مي‌توانند در ايجاد ثبات و آرامش در منطقه نقش موثري داشته باشند

مهمان‌پرست هم‌چنين درباره سفر صالحي به قاهره و انجام مذاکرات با مقامات اين کشور نيز گفت: اين سفر بر اساس دعوت همتاي صالحي صورت مي‌گيرد و سفري رسمي و دوجانبه درباره تحولات منطقه و روابط بين دو کشور است. ملاقات‌هاي مختلفي با مقامات رسمي و همچنين با نخبگان مصري نيز تنظيم شده است. اميدواريم اين سفر بتواند در به کارگيري ظرفيت‌هاي بزرگ دو کشور و فعال‌تر کردن همکاري‌ها در موضوعات مختلف موثر باشد. معتقديم کشورهاي بزرگ و موثر منطقه مانند ايران و مصر مي‌توانند در ايجاد ثبات و آرامش در منطقه نقش موثري داشته باشند که به نفع دو ملت خواهد بود.

وي هم‌چنين در پاسخ به پرسش ايسنا درباره آخرين وضعيت چند ايراني که به دليل ورود غيرقانوني به آب‌هاي عربستان بازداشت شدند نيز گفت:‌ اين موضوعات مسائل عادي بين کشورهايي است که آب‌هاي مرزي مشترک دارند. اين مسائل از طريق قانوني مسير خود را دنبال مي‌کند و نبايد مانع روابط خوب کشورها باشد.

سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد سفر صالحي به آفريقا و حجم روابط ايران با اين قاره نيز گفت: آفريقا ظرفيت‌هاي بسيار مناسب و بزرگي به لحاظ کار اقتصادي دارد. تاکنون امکانات مناسب براي اين کشورها در حد مطلوب آن فراهم نبوده است و اين ظرفيت‌ها نشان دهنده اين است که همکاري ايران با آفريقا مي‌تواند دستاوردهاي خوبي براي هر دو طرف داشته باشد. متاسفانه در حدي که قابل قبول باشد روابط اقتصادي ايران و کشورهاي آفريقايي رشد مناسبي نداشته است اما مذاکراتي که در حال انجام است براي افزايش مبادلات تجاري، رفع نيازهاي دو طرف از راه همکاري‌هاي مستقيم و پروژه‌هاي مختلف فني و مهندسي و سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف در حال شکل‌گيري است. ضمن اين که برخي از کمک‌هاي توسعه‌يي از جانب ايران براي کشورهاي آفريقايي در حال پيگيري است.

مهمان‌پرست تاکيد کرد: ما براي آفريقا حساب ويژه‌اي باز کرده‌ايم، ضمن اين که مشترکات زيادي در مواضع سياسي و فرهنگي براي مقابله با ظلم و ستمي که بر مردم اين منطقه شده است، وجود دارد.

خبرنگار ديگري پرسيد آيا ايران پيش‌شرط خاصي براي امکان بازديد آژانس از سايت پارچين دارد؟‌ که دستيار ويژه وزير خارجه ايران گفت: در مذاکراتي که تاکنون بين نمايندگان ايران و آژانس انجام شده است دستيابي به چارچوب همکاري براي اين که فعاليت‌هاي صلح‌آميز کشورمان به رسميت شناخته شود و از نظر حقوقي که از آن برخورداريم و کمک‌هاي فني که بايد آژانس ارائه دهد هيچ مانعي وجود نداشته باشد بحث‌هاي مختلفي شده است.

وي ادامه داد: برخي از موضوعات از جانب نمايندگان آژانس به عنوان ادعاهايي که برخي کشورها انجام داده‌اند و ابهاماتي که ممکن است در فعاليت‌هاي صلح‌آميز ما عنوان کنند و يا نگراني از برخي مطالبي که تاکنون عنوان شده است اما هيچ‌گاه نتوانسته‌اند به طور مستند در جلسات آن را مطرح کنند اما در عين حال اعلام کرده‌ايم اگر چارچوب توافق به شکل کامل بين ما ايجاد شود و همه فعاليت‌هاي هسته‌يي صلح‌آميز ما کاملا به رسميت شناخته شود و از دانش هسته‌يي و چرخه سوخت به شکل کامل در جهت اهداف صلح‌آميز بهره‌مند باشيم آمادگي داريم اقدامات لازم را براي رفع نگراني آن‌ها دنبال کنيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: اين که چه نگراني‌هايي وجود دارد را آن‌ها عنوان مي‌کنند و اين که چگونه مي‌شود اين نگراني‌ها را برطرف کرد توافق بين نمايندگان دو طرف است.

خبرنگاري ديگري در مورد رايزني‌هاي صالحي در مصر و اظهارات مرسي پس از سخنراني اسد پرسيد که در آن مرسي خواستار محاکمه اسد به عنوان جنايتکار جنگي شده بود که مهمان‌پرست گفت: سخنراني بشار اسد مثبت است و ما حمايت کامل خود را از طرح وي اعلام کرديم. اظهارات وي هم‌جهت با طرح پيشنهادي شش ماده‌يي ايران است. اين که برخي از کشورهاي منطقه ممکن است ديدگاه‌هاي ديگري داشته باشند احتياج به رايزني و تبادل نظر دارد تا ديدگاه‌ها را به هم نزديک کنند.

او توضيح داد: کشورهاي مختلف به اين نتيجه رسيده‌اند که مساله سوريه راه‌حل نظامي ندارد و بايد با رويکرد سياسي آن را حل کرد و اين نتيجه مي‌تواند دستاورد مثبت و رو به جلو باشد. برخي از کشورها ممکن است در ديدگاه‌هاي خود عنوان کنند که در آغاز اين روند بشار اسد بايد صحنه را ترک کند و گروهي ديگر معتقدند اين اقدام و تصميم بايد توسط مردم سوريه و در چارچوب يک انتخابات انجام شود. کشورهاي ديگر نبايد نقطه نظرات خود را به مردم سوريه تحميل کنند. معناي دموکراسي اين نيست که قبل از اين که مردم خودشان تصميم بگيرند برخي کشورها و جريان‌ها بخواهند خارج از سوريه تصميمي را تحميل کنند و آن را پيش‌شرط قرار دهند.

وي ادامه داد: مردم سوريه به بلوغ کامل سياسي رسيده‌اند و تصميم مي‌گيرند که چه کسي اداره کشور را بر عهده داشته باشد.

مهمان‌پرست تاکيد کرد: اين که کشورهاي غربي حامي رژيم صهيونيستي از گروه‌هاي مخالف مسلح سوريه حمايت مي‌کنند اين ترديد را ايجاد مي‌کند که کساني که مخالف آرامش سوريه هستند اساسا به دنبال حمايت از حقوق مردم سوريه نبودند و بيش‌تر به فکر ايجاد تنش در منطقه و فضاي رشد بيش‌تر براي رژيم صهيونيستي هستند.

او ادامه داد: توصيه ما به همه کشورها اين است که کمک کنند و رايزني‌ها را ادامه دهند تا بهترين شرايط براي حل بحران سوريه ايجاد شود و در سفر صالحي به قاهره اين مساله يکي از موضوعات مهم مورد بحث خواهد بود.

سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه درباره سفر جليلي به افغانستان و هند و رايزني نسبت به خروج نيروهاي آمريکايي از افغانستان، گفت: ما با کشورهاي منطقه نگراني‌هاي مشترک داريم و بايد با تبادل نظر در جهت توسعه منافع مشترک اقدام کنيم. اين سفر در چارچوب تامين منافع ملي براي کشور ما و رفع نگراني‌هاي جدي در منطقه بسيار موثر بوده است.

مهمان‌پرست درباره آخرين وضعيت 48 ايراني ربوده شده در سوريه نيز گفت: تلاش‌هاي همه‌جانبه‌اي در حال انجام است. هم از داخل سوريه و ارتباط با مقامات اين کشور، اين مساله دنبال مي‌شود و هم از طريق کشورهاي موثر منطقه و گروه‌هاي مخالف و مرتبط با ربايندگان اين اتباع مساله را پيگيري مي‌کنيم. فعاليت‌ها نتايج خوبي داشته است، آخرين اطلاعاتي که داريم اين است که همه اتباع‌مان در سلامت هستند و اميدواريم به زودي شاهد آزادي آن‌ها باشيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش ايسنا درباره بازداشت تعدادي از ايرانيان به دليل ورود غيرقانوني به آب‌هاي عربستان نيز گفت: کشورهايي که از طريق مرزهاي آبي با يکديگر همسايه هستند معمولا به دليل حضور قايق‌هاي ماهيگيري و احتمالا رد شدن از مرزهاي آبي کشورهاي همسايه دچار مشکلاتي مي‌شوند که از طريق رايزني‌هايي که بين مرزبانان دو کشور صورت مي‌گيرد اين مسائل حل مي‌شود. اين يک موضوع طبيعي است که بين همسايه‌ها رخ مي‌دهد همان‌طور که ممکن است از قايق‌هاي عربستان نيز افرادي در آب‌هاي مرزي ما دچار تخلفاتي شوند که مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد. بنابراين بايد مساله مرزهاي آبي را با همکاري مرزبانان دو کشور بررسي کرد.

وي تاکيد کرد: نبايد اجازه دهيم اين مسائل تبديل به مساله سياسي شود که روابط کشورها را تحت تاثير قرار دهد.

اميدواريم رويکرد مقامات جديد آمريکا به سمت ايجاد صلح و امنيت باشد

مهمان‌پرست در مورد وزيران جديد دفاع و خارجه کابينه اوباما و نشانه تغيير در سياست‌هاي آمريکا نيز اظهار کرد: اميدواريم تغييرات عملي در سياست‌ خارجي آمريکا به وجود آيد و رويکرد مقامات آمريکايي در جهت احترام به حقوق ملت‌ها باشد. ملت ما خاطرات خوبي از دخالت‌ها و دشمني‌هاي مقامات آمريکايي ندارند. ادعاهاي زيادي تاکنون مطرح شده که با عملکرد مقامات آمريکايي تطبيق نداشته است.

سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار اميدواري کرد که رويکرد مقامات آمريکا به سمتي باشد که به جاي جنگ‌افروزي، به دنبال ايجاد صلح و امنيت در نقاط مختلف جهان باشند و به جاي دخالت در امور داخلي کشورها، حقوق ملت‌ها را به رسميت بشناسند و به آن احترام بگذارند. در اين صورت از ميزان تنفر نسبت به سياست‌هاي آمريکا در بين ملت ها کاسته خواهد شد.

طرح اسد با روسيه و چين هم مطرح شده بود

او در مورد اين که اعلام شده بود طرح اسد قبلا در تهران بررسي شده بود چرا چين و روسيه درباره اين طرح موضع صريحي نداشتند؟ گفت: طرحي که بشار اسد ارائه کرد قبل از سخنراني‌اش توسط فرستاده ويژه وي با کشورهاي مختلف مطرح شده بود و به نظر مي‌رسد اين طرح با چين و روسيه هم مطرح شده باشد. طبيعي است که رايزني‌هاي بين کشورهاي مختلف مي‌تواند کمک کند که شرايط مناسب براي ملت سوريه محقق شود. ما نظرات صريح خود را اعلام کرديم و رايزني‌ها ادامه دارد. ممکن است کشورهايي در مورد برخي از بندهاي مطرح شده اختلاف‌نظر داشته باشند که بايد با رايزني، ديدگاه‌ها را به هم نزديک کرد.

مهمان‌پرست هم‌چنين درباره توافق‌نامه همکاري بين ايران و افغانستان نيز گفت: روابط دو کشور در بهترين حالت و رو به رشد و توسعه است. امنيت افغانستان امنيت کشور ما است. طبيعي است که در مذاکراتي که جليلي به افغانستان داشت اين همکاري‌ها مورد بررسي قرار گرفته است.

همکاري‌هاي ايران و مصر بسيار گسترده و وسيع است

او هم‌چنين درباره در دستور کار قرار گرفتن روابط دوجانبه ايران و مصر در سفر صالحي به قاهره نيز اظهار کرد: دراين سفر موضوعات مهمي مانند سوريه و مسائل دوجانبه در دستور کار است. به لحاظ عملي بايد گفت با وجود اين که سطح روابط‌مان در حد حافظ منافع تعريف شده است اما در عمل همکاري‌هاي دو کشور بسيار گسترده و وسيع و در سطح معمول روابط دو کشور دنبال مي‌شود. اينکه به صورت رسمي اقدامي صورت بگيرد يا خير، بستگي به گفت‌وگوها و مذاکرات و شرايط مصر دارد.

سخنگوي وزارت امور خارجه تاکيد کرد: ما از ظرفيت‌هاي بزرگي که داريم بايد استفاده کنيم و در ابعاد مختلف هماهنگي و اشتراک نظر بين دو کشور وجود دارد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران درباره احداث ديواري در مرز سوريه از جانب رژيم صهيونيستي براي جلوگيري از ورود درگيري‌ها به فلسطين اشغالي و هم‌چنين اظهارات اسد درباره حمايت از منطقه جولان و احتمال ساخت اين ديوار در اين منطقه نيز گفت: اصولا هيچ‌گاه درگيري بين رژيم صهيونيستي و کشورهاي اصلي منطقه از جمله سوريه متوقف نشده است. ريشه درگيري‌هاي فعلي در سوريه هم دخالت‌ها و جنايات رژيم صهيونيستي است. اين رژيم نامشروع سرزمين‌هاي مختلفي را غصب کرده است و براي اين که به توسعه‌طلبي‌هاي خود ادامه دهد جنايات زيادي انجام داده است که باعث ايجاد مقاومت در کشورهاي مختلف شده است.

مهمان‌پرست ادامه داد: جبهه مقاومت براي دفاع از مردم منطقه در مقابل رژيم صهيونيستي شکل گرفته است و نقش سوريه در حمايت از اين جبهه بسيار بارز است. بحث ادامه حمايت از مقاومت و پس گرفتن سرزمين‌هاي اشغالي از جمله جولان مورد تاکيد اسد قرار گرفته است و اين حق مردم سوريه است که سرزمين اشغال شده‌شان را پس بگيرند.

راه‌حل قره‌باغ گفت‌وگو بين مقامات آذربايجان و ارمنستان است

او هم‌چنين درباره نقش ايران در حل اختلافات بين ارمنستان و آذربايجان نيز گفت: مساله قره‌باغ بايد از طريق گفت‌وگو بين دو کشور حل شود. آمادگي داريم همه ظرفيت‌هاي کشورمان را براي حل مساله قره‌باغ به کار بگيريم و معتقديم نبايد به سمتي حرکت کرد که اختلافات بين کشورهاي منطقه منجر به ناامني و به خطر افتادن جان مردم در کشورهاي مختلف شود. مساله قره‌باغ مانند موضوعات ديگري که در منطقه وجود دارد با کمک کشورهاي موثر منطقه قابل حل است و راه‌حل آن را گفت‌وگو بين مقامات دو کشور مي‌دانيم.

ترکيه مراقب فتنه‌ طراحي شده درباره کردستان عراق باشد

مهمان‌پرست درباره برخي اخبار منتشر شده مبني بر دخالت ترکيه در امور عراق و تجزيه اين کشور نيز گفت:‌ توطئه‌هاي مختلفي براي ايجاد تنش و اختلاف درون کشورهاي مختلف منطقه در حال طراحي و اجرا است. اين فتنه‌ها مي‌تواند به بهانه اختلافات طايفه‌يي، مذهبي و قومي باشد و در جهت از بين بردن تمامي ارضي کشورها و ايجاد مشکلاتي در سيستم حاکميت کشورها طراحي شود.

سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: توصيه جدي ما به کشورهاي منطقه اين است که بايد مراقب اين فتنه‌ها باشيم. ورود به اين فتنه‌ها حتما به ضرر کشورهاي منطقه و کشورهايي خواهد بود که وارد اين صحنه‌ها مي‌شوند. شرايط منطقه شرايط حساسي است که براي رژيم صهيونيستي و کشورهاي غربي حامي آن اتفاقات بسيار تعيين‌کننده است. آن‌ها به شدت نگران آينده خاورميانه هستند و فکر مي‌کنند خاورميانه اسلامي شکل جديد اين منطقه خواهد بود که ديگر اجازه دست‌اندازي به منافع کشورهاي منطقه را به رژيم صهيونيستي و کشورهاي حامي آن نخواهد داد. براي جلوگيري از آن فتنه‌هاي بزرگ طراحي کرده‌اند که در جهت ايجاد اختلاف بين کشورهاي بزرگ منطقه پيگيري مي‌شود.

وي تاکيد کرد: توصيه جدي ما اين است که مراقبت از فتنه‌ها و وارد نشدن به اين مباحث شرط ضروري ايجاد ثبات در منطقه است. به هيچ وجه دامن زدن به اختلافات مذهبي و قومي و طايفه‌يي را تاييد نمي‌کنيم. بايد جلوي اين فتنه گرفته شود و به‌کارگيري گروه‌هاي تروريستي و تقويت آن‌ها در جهت دستيابي به اهداف سياسي را روش بسيار خطرناک مي‌دانيم که متاسفانه مقامات آمريکايي و کشورهاي غربي اين مساله را در منطقه ما ايجاد کرده‌اند و دامنه اين آفت مي‌تواند کشورهاي مختلف منطقه را در بر بگيرد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html