کد مطلب: 113307
حراست از مرزهاي ايران، از زير دريا تا آسمان
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 774

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از  خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين رزمايش از روز جمعه 8 دي‌ماه با اعلام رمز «يا حسين(ع)» توسط امير دريادار حبيب‌الله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش از عرشه زير دريايي طارق آغاز شده بود.

رزمايش تخصصي دريايي ولايت 91 در منطقه شرق تنگه هرمز، درياي عمان و شمال اقيانوس هند، تا مدار 18 درجه شمالي و در محدوده‌اي به وسعت يک ميليون کيلومتر مربع و به مدت 6 روز در قالب دو نيروي دشمن (کشور نارنجي) و نيروي مدافع (کشور مدافع) برگزار شد.

بکارگيري تاکتيک‌هاي نو، منحصربه‌فرد و بومي در سطح و زيرسطح، انجام تمرينات مختلف رزم سطحي و زيرسطحي، رزم هوايي، شليک انواع موشک‌ها و اژدرها و استفاده از انواع پهپادهاي بومي و بالگردها و انجام عمليات در حوزه جنگال (جنگ الکترونيک) از برنامه‌هاي مختلف نيروي دريايي ارتش در اين رزمايش بود.

در رزمايش نيروي دريايي ارتش، زيردريايي فوق سنگين بهينه‌سازي شده «طارق» با اجراي عمليات در آبهاي آزاد و فرامنطقه‌اي براي اولين‌بار تست عملياتي شد و انواع زيردريايي‌هاي سبک و سنگين، ناوها، هواناوها و ناوچه‌هاي لجستيک و موشک‌انداز مورد استفاده قرار گرفت.

اجراي عمليات مين‌گذاري توسط بالگردها و شناورهاي تندرو در مسير يگان‌هاي مهاجم به منظور انهدام شناورهاي سطحي و زيرسطحي نيروي مهاجم، اجراي عمليات پرش چترباز و هلي‌برن ساحلي تفنگداران و استقرار ادوات نظامي و تجهيزات، با تاکتيک‌هايي که فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، آن‌ها را کاملا جديد و بومي عنوان کرده بود، از اقدامات ديگر در رزمايش دريايي ولايت 91 بود.

فرمانده نيروي دريايي ارتش همچنين محافظت کامل از خطوط مواصلاتي و عبور کشتي‌هاي تجاري از بخش‌هايي از منطقه در کنار انجام رزمايش را از نکات قابل توجه در اين رزمايش عنوان کرد.

وي در نشست خبري با رسانه‌ها پيش از آغاز رزمايش دريايي ولايت 91 نيز بر رعايت کامل قوانين بين‌المللي در آبهاي آزاد و حفظ امنيت کامل خطوط مواصلاتي تاکيد کرده بود.

استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين با برد بلندتر و مداوت پروازي بيشتر به منظور شناسايي، جمع‌آوري اطلاعات و انجام عمليات، اجراي حملات سنگين موشکي و پرتاب‌هاي موفقيت‌آميز آنها از روي شناورها شامل موشک‌ سطح به هواي برد متوسط «رعد»، موشک سطح به سطح کوتاه‌برد کروز «نصر» و موشک‌هاي برد بلند «نور» و «قادر» با ويژگي خاص نقطه‌زني بخشي از رزمايش دريايي ولايت 91 به خود اختصاص دادند.

در آخرين روز از اين رزمايش نيز تمرين‌هاي تبادل در دريا به صورت ناو با ناو، ناو با بالگرد و ناو با دو ناو ديگر و بالگرد به طور همزمان به منظور تخليه سوخت و آذوقه، پيدا کردن نفر يا محموله توسط بالگرد به عنوان تمرينات تبادلي پيچيده و عمليات ضداستقرار و بازگشت ناوگروه‌ها به مناطق عملياتي مربوط به خود، انجام شد.

از نکات قابل توجه در زمان برگزاري اين رزمايش، خبر شکار دو پهپاد از خانواده RQ توسط پدافند زمين به هواي ارتش جمهوري اسلامي ايران بود که توسط معاون هماهنگ‌کننده نيروي دريايي ارتش اعلام شد.

امير دريادار رستگاري در اين‌باره گفت: اين دو پهپاد از منطقه شرق کشور يکي در شهريور سال گذشته (1390) و ديگري در آبان‌ماه امسال، وارد حريم هوايي ايران شده بودند. اين پهپادها تفاوت‌هايي با پهپاد RQ170 دارند و هم‌اکنون به منظور بررسي پارامترهاي مختلف شامل حسگرهاي به کار رفته و تخليه اطلاعاتي آنها در اختيار سازمان تحقيقات و جهاد خودکفايي ارتش هستند.

همچنين به گفته دريادار رستگاري، همزمان با برگزاري رزمايش ولايت 91، در دو روز از فاز عملياتي رزمايش بيش از 30 بار به پرنده‌هاي کشورهاي فرامنطقه‌اي اخطار داده شد که منطقه رزمايش را بويژه در زمان پرتاب موشک‌ها ترک کنند.

وي درباره حضور ناوهاي برخي کشورهاي خارجي که در آبهاي جنوب حضور دارند نيز گفت: ناوهاي فرامنطقه‌اي نيز در منطقه حضور داشتند که وارد محدوده رزمايشي ما نشدند ولي مشخص بود که از طريق سامانه‌هاي جنگال به دنبال جمع‌آوري اطلاعات هستند.

امير دريادار رستگاري سخنگوي رزمايش دريايي ولايت 91، در پايان رزمايش با بيان اينکه "تمامي اهداف نيروي دريايي ارتش در اين رزمايش تحقق يافت"، اعلام کرد: پيام اصلي رزمايش نيروي دريايي ارتش ايران ايجاد امنيت پايدار در منطقه خليج فارس و عمق بخشي به امنيت در خطوط مواصلاتي دريانوردي بويژه تنگه هرمز، درياي عمان و شمال اقيانوس هند براي کشتي‌هاي تجاري بود.

جمهوري اسلامي ايران همواره بر ضرورت تامين امنيت منطقه با همکاري نيروهاي منطقه‌اي و کشورهاي حوزه خليج فارس تاکيد کرده و در همين راستا، دريادار سياري نيز با اعلام پيام صلح و دوستي به عنوان پيام رزمايش نيروي دريايي ارتش گفته است: جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام کرده که بويژه با همکاري و هماهنگي کشورهاي منطقه، قادر است امنيت در اين منطقه حياتي و استراتژيک را برقرار کند. براي تامين امنيت منطقه نيازي به حضور نيروهاي فرامنطقه‌اي نيست.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html