به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرگزاري فارس از شهرکرد، رشد بخش کشاورزي به عنوان بستري براي کسب اهداف توسعه در کشورهاي در حال توسعه امري ضروري قلمداد ميشود. همچنين افزايش ميزان بهرهوري در بخش کشاورزي باعث ارزانتر شدن مواد غذايي شده و کمک قابل توجهي به اقتصاد خانوار ميکند.
کشاورزي نوين با اشتغال بيشتر در واحدهاي فرآوري همراه شده و عرضه خدمات و نهادههاي بيشتري را در بازار به دنبال دارد، اين روند به شکل غير مستقيم به ايجاد اشتغال در مزارع منجر خواهد شد.
به اين ترتيب بخش کشاورزي به طور مستقيم از طريق توليد بيشتر و صادرات و به صورت غير مستقيم از طريق افزايش تقاضا براي خدمات و کالاهاي صنعتي در جوامع روستايي، به رشد اقتصادي کمک کرده و در نتيجه موجب خلق فرصتهاي شغلي جديد ميشود.
به عقيده کارشناسان يکي از ملزومات براي رشد هر بخش اقتصاد، سرمايهگذاري در آن بخش است، با توجه به وسعت فعاليتهاي کشاورزي و سرمايه بر بودن تکنولوژي جديد نياز به سرمايه گذاري شديدتر است.
افزايش در سرمايه گذاري علاوه بر افزايش در توليد و درآمد کشاورزان، موجب بهبود بهره وري توليد نيز ميشود، بر اين اساس سرمايه گذاري در زمينههاي يکپارچه سازي و پياده سازي سيستمهاي آبياري تحت فشار بازده بهتري خواهد داشت.
با توجه به اينکه عملياتي شدن طرحهاي انتقال آب به ويژه آبياري تحت فشار موجب رونق کشاورزي ميشود، برهمين اساس لازم است تا هرگونه اقدام و برنامهريزي براي حفظ مزارع و توسعه بخش کشاورزي صورت بگيرد.
در همين راستا گفتوگويي با حميدرضا عزيزي نماينده مردم اردل، کيار، کوهرنگ و فارسان در مجلس شوراي اسلامي ترتيب داده شده تا نقش و تاثير توسعه کشاورزي در روند توسعه نيافتگي استان چهارمحال و بختياري مورد بحث و بررسي قرار بگيرد.
* کشاورزى نقطه شروع توسعه اقتصادى است
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردل، اظهار داشت: افزايش و رشد روز افزون جمعيت در جهان اهميت کشاورزي را بيش از گذشته براي تمام جوامع بشري مشخص ميکند، با توجه به اينکه اولين و مهمترين نياز هر انسان? نيازهاي غذايي اوست، حال اين نياز به صورت مستقيم و غير مستقيم با کشاورزي در ارتباط است.
حميدرضا عزيزي با بيان اينکه بخش کشاورزى را مىتوان به عنوان نقطه شروع توسعه اقتصادى در نظر گرفت، افزود: بر همين اساس است که کشورهاى توسعه يافته با در دست گرفتن سهم عمدهاى از توليد و تجارت محصولات کشاورزى در سطح جهان توانستهاند علاوه بر دستيابى به ارز قابل توجه در هر سال، از نظر اقتصادى و سياسى نيز بر ساير جوامع تسلط يابند.
وي در ادامه با اشاره به اهميت و جايگاه مکانيزاسيون در کشاورزي، ادامه داد: مکانيزاسيون در ايران از اهميت فوق العادهاي بدليل سطح وسيع زير کشت ارقام مختلف برخوردار است.
عزيزي خاطرنشان کرد: با به کارگيري مکانيزاسيون و تکنولوژي روز ميتوان عمليات کشاورزي را در زمان مقرر انجام داد.
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه يکي از اهداف مکانيزاسيون افزايش توليد و کسب سود بيشتر است، گفت: افزايش توليد با افزايش سطح زير کشت و افزايش مقدار توليد در واحد سطح ميسر ميشود و مکانيزاسيون در پي اجراي هر دو روش است.
* تخصيص 110 ميليارد تومان به بخش کشاورزي چهارمحال و بختياري
اين مسئول بر ضرورت توسعه بخش کشاورزي در استان چهارمحال و بختياري با توجه به قابليتهاي فراوان اين استان تأکيد کرد و گفت: با توجه به اهميت و ضرورت توسعه اين بخش در نشستهاي مکرر با وزير جهاد اعتباري افزون بر 110 ميليارد تومان به بخش کشاورزي اين استان در راستاي گسترش اراضي زير کشت با استفاده از آبياري تحت فشار تخصيص داده شد.
وي با اشاره به فوائد سيستمهاي آبياري نوين به ويژه تحت فشار تصريح کرد: با اجراي آبياري تحت فشار در باغات و مزارع استان علاوه بر صرفه جويي و کاهش مصرف آب شاهد افزايش بهرهوري و در نتيجه رونق اقتصادي براي کشاورزان منطقه هستيم.
عزيزي ادامه داد: افزايش راندمان آبياري به ميزان 70 درصد در روش باراني و به ميزان 90 درصد در روش قطرهاي و تقليل ميزان آب مصرفي در مقايسه با آبياري سطحي، عدم تشکيل رواناب سطحي و جلوگيري از فرسايش خاک، تنظيم ميزان آب مورد نياز براي انواع خاکها و کشتها در فصول مختلف زراعي از جمله اين مزايا محسوب ميشود.
اين مسئول تهويه مناسب خاک و يکنواختي پخش آب در سطح مزرعه و عدم نياز به زهکشي مزرعه را از ديگر اين مزايا برشمرد و افزود: افزايش محصول در واحد سطح در مقايسه با آبياري سنتي، عدم نياز به تسطيح اراضي در اين روش، جلوگيري از سله بستن و حفظ پوکي خاک، عدم نياز به ايجاد نهرهاي خاکي درون مزرعه و نهرهاي زهکشي و استفاده بهينه از کل زمين مزروعي و قابل استفاده براي تمام گياهان از ديگر اين مزايا محسوب ميشود.
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس بر ضرورت رفع مشکلات فراروي کشاورزان تأکيد کرد و گفت: به دنبال اهميت رفع مشکلات فراروي کشاورزان طي نشست با وزير کشاورزي و استاندار چهارمحال و بختياري مقرر شد کشاورزاني که در پرداخت 15 درصد خودياري براي بکارگيري شيوه آبياري تحت فشار در اراضي زير کشت خود مشکل داشتند با هماهنگي با استاندار اين ميزان آورده را در قالب دريافت تسهيلات و يا حمايتهاي خاص دريافت کنند.
* مهمترين راه توسعه چهارمحال و بختياري آب است
نماينده مردم اردل، کيار، کوهرنگ و فارسان با بيان اينکه يکي از راهکارهاي توسعه استفاده بهينه از منابع طبيعي است، ابراز داشت: برهمين اساس اگر جوامع بخواهند به سمت توسعه حرکت کنند بايد از منابع طبيعي خود استفاده لازم و مطلوب را داشته باشند.
وي يادآور شد: يکي از اين منابع بسيار مهم و حياتي که در زندگي روزمره انسانها و کشورها و تداوم توليدات نقش فوقالعاده مهمي دارد، منابع آبي است، اگر از اين ماده حياتي که در اختيار انسانها قرار داده شده، استفاده مطلوب شود، بسياري از مشکلات حل خواهد شد.
عزيزي بر ضرورت احقاق حقوق مردم در بحث اجراي پروژههاي انتقال آب از اين استان تأکيد کرد و گفت: در بحث انتقال آب از اين استان هنوز بحثهاي وجود دارد که ما به شدت پيگير اين مسئله از کانال وزارت نيرو و استانداري هستيم.
اين مسئول خاطرنشان کرد: در بحث اجراي پروژههاي انتقال آب گام نخست تحقق مطالبات حوزه پايه است که در صورت تحقق آب مازاد ميتواند به ديگر استانها انتقال داده شود.
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي تکميل پروژههاي آبرساني در اين استان را با توجه به بروز خشکساليهاي اخير مورد تأکيد قرار داد و ابراز داشت: تکميل اين پروژهها روند توسعه چهارمحال و بختياري را شتاب خواهد بخشيد.
* 800 ميليون تومان به احداث جاده گورميزه اردل تخصيص داده شد
عزيزي در ادامه با اشاره به اهميت توسعه و بهسازي جادهها در استان چهارمحال و بختياري، تصريح کرد: توسعه و بهسازي راههاي اين استان ضروري است.
اين مسئول با بيان اينکه شبکه حمل و نقل و توسعه راهها نقش بسزايي در اقتصاد ايفا ميکند، اضافه کرد: هيچ کشوري نيست که اقتصاد آن بر پايه توسعه و گسترش راهها شکوفا نشده باشد.
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: اقتصاد تمامي کشورهاي دنيا به ويژه کشورهاي پيشرفته متکي بر شبکههاي گوناگون حمل و نقل است، برهمين اساس ضرورت توسعه شبکههاي راه حرف اول را ميزند که آن نيز مستلزم سرمايهگذاري عمده است.
وي با اشاره به اينکه رونق هر چه بيشتر در بخش گردشگري، نيازمند توجه هر چه بيشتر در بخش راه است، ادامه داد: برهمين اساس لازم است تا جادهسازي در اين استان بر اساس اولويتي که از سوي خود مردم تعيين ميشود پيگيري شود.
عزيزي بيان داشت: با توجه به اهميت اين مسئله طي هماهنگي با وزير راه و شهرسازي افزون بر 800 ميليون تومان اعتبار ديگر به بحث احداث جاده گورميزه در شهرستان اردل تخصيص داده شد.
* کمبود پزشک متخصص در بيمارستان اردل پيگيري ميشود
اين مسئول با اشاره به مشکلات بهداشتي و درماني شهرستان اردل از حوزههاي انتخابيه خود، يادآور شد: نبود زايشگاه در شهرستان اردل از سوي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي در دست پيگيري است.
نماينده مردم اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به روند موجود دانشگاه علوم پزشکي در مرحله دنبال تامين نيروي انساني است، برهمين اساس در ماههاي آتي زايشگاه اردل راه اندازي ميشود.
وي تأمين نيروي انساني مورد نياز کادر درمان شهرستان اردل را ضروري دانست و اذعان داشت: با توجه به اهميت پاسخگويي به مطالبات مردمي بحث تأمين نيروي پزشک متخصص بيمارستان اردل با جديت در دست پيگيري است.