به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرنگار جهانبين نيوز ، شاكري اضطراب، افسردگي و عدم اعتمادبه نفس را از علل گرايش به الكل در افراد به ويژه جوانان عنوان كرد. و افزود: افرادي که تحت فشارهاي رواني هستند، به اشتباه براي رهايي از فشارها و براي به دست آوردن آرامش، به مصرف الکل روي ميآورند.
وي ادامه داد: اين افراد به تصور خودشان با اين کار ميتوانند حداقل چند ساعتي از شبانه روز را با بي خيالي طي کنند، غافل از اينکه اين تازه شروع دردسر واقعي براي آنان است. لحظات اول پس ازمصرف، ممکن است فرد را دچار نوعي احساس رهايي و به اصطلاح سرخوشي کند، ولي به مرور اثرات مخرب رواني الکل در بدن بروز ميکند.
وبه گفته وي، اتانول يکي از داروهاي اعتياد آور محسوب ميشود.و افزايش مقدار مصرفي آن به منظور ايجاد اثر مطلوب، ممکن است موجب ايجاد تحمل و وابستگي فيزيکي شود. افراد معتادبه آن ممکن است به مقدار ثابت مشروب بنوشند، بدون اينکه مست شوند. دراين صورت، يک نوع وابستگي جسمي و رواني در آنان به الکل به وجود ميآيد که قطع مصرف آن، نشانههاي ترک را به صورت تحريک پذيري زياد، تشنج، حالات بيقراري يا عصبانيت، بيخوابي، بياشتهايي، عرق کردن و استفراغ ظاهر ميسازد.
شاكري اظهار داشت: الکل به عنوان داروي اعتياد اور، قدرت ايجاد وابستگي جسمي و رواني در افراد مختلف را دارد.
شاكري يادآور شد، الکل برروي سلامت هر فردبه طور متفاوت تاثيرگذار است.و حتي يک جرعه کوچک آن هم ميتواند مضرباشد.
کارشناس مسئول بهداشت روان اجتماعي مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختياري با بيان اينكه مصرف الکل زماني مشکل ساز ميگردد که سلامت خود شخص و يا ديگران را درمعرض خطر قرار دهد .بر لزوم اجتناب زنان از نوشيدن الكل در زمان بارداري و شيردهي تاكيد كرد.
بر اساس اين گزارش، آمارهاي بين المللي نشان ميدهد که تعداد معتادان به الکل درجهان ?? برابر معتادان به مواد مخدر است، اين تهديد شامل تمامي کشورها از جمله ايران است.همچنين سالانه حدود 2 و نيم ميليون مرگ به واسطه مصرف الكل در جهان اتفاق مي افتد.