به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از همشهري، پس از آنکه معاون اول رئيسجمهور از تعيين نرخ ارز توسط جمشيد بسمالله خبر داد، روز گذشته اخباري منتشر شد که حاکي از دستگيري يکي از صرافان بنام تهران بود. «ي - ر - چ» ، سرشاخه اخلال در بازار ارز در زمستان سال 90بود که با همراهي باندهاي ثروت و قدرت، بهعنوان معتمد برخي دستگاهها، ارزهاي سهميهاي ارزان را ميگرفت و به جاي ساماندهي بازار و کنترل قيمتها، کارهاي ديگري با آنها انجام ميداد. اين اخلالگر هماکنون در بازداشت نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي کشور قرار دارد. به گزارش مهر، نام اين فرد از سال 85به بعد در سنندج بيشتر بر سر زبانها افتاده است.
او ابتدا شرکت توليدي و صنعتي خ. ز که با برند ماءالشعير به نام«ا» معروفتر شد، با اقدامات خيرخواهانه نما و همچنين راهاندازي مجتمعهاي رفاهي و تفريحي با باندهاي ثروت و قدرت ارتباط برقرار کرد. وضعيت طوري پيش رفت که او توانست علاوه بر دريافت لوح تقدير وزارت صنعت بهعنوان واحد صنعتي نمونه در سال 87 و چندين لوح تقدير ديگر، در همايشي که با عنوان جشنواره ملي کارآفرينان برتر با حضور رئيسجمهور برگزار شد، بهعنوان کارآفرين برتر مورد تقدير قرار گيرد.
بعدها ابهامات درباره نفوذهاي اقتصادي ي. ر. چ فزاينده شد و در ادامه او با همراهي باندهاي ثروت و قدرت، يکي از بزرگترين صرافيهاي ايران را با دريافت مجوز رسمي صرافي نوع اول از بانک مرکزي به شماره ثبت 420468 تأسيس کرد. يکي از معدود صرافيهايي که در دبي هم دفتر راه انداخت و از آن پس، مأموريت او گويا توزيع سهميههاي ارزي ارزان براي ساماندهي بازار ارز و کنترل قيمتها بود؛ سهميههايي که خوشبختانه هماکنون حذف شده است اما در گذشته - زمستان سال 90- بوي رانت و سوءاستفاده از ثروت ملي کشور را ميداد.
در همين حال، روايت است که او بعد از جلسه در بانک مرکزي، در تاريخ 15مهرماه سال 90در شعبه ارزي پارسا بانک ملي ايران افتتاح حساب کرد و در زمستان با همراهي باندهاي ثروت و قدرت، ارزهاي سهميهاي ارزان، به اين حساب و از آنجا به بانک ملي در دبي منتقل ميشد؛ ارزهايي که ظاهرا به بازار نميرفت و در جاهاي ديگر نگهداري ميشد و همين موضوع به علاوه اقدامات مشابه اخلالگران ديگر، موجب شد تا در اواسط زمستان پارسال، قيمت دلار رکوردزني کند.