کد مطلب: 272295
تاریخ:
1403/07/22 09:25:20 -
علي شمسيپور در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، با اشاره به مضرات مصرف زياد چاي اظهار کرد: در تمامي مقالات موجود تاکيد شده بايد روزانه از سه ليوان کمتر چاي مصرف شود و اين نشان از آن دارد که تمامي عوارض چاي ناشي از مصرف بيشتر از مقدار توصيه شده است.
وي تصريح کرد: نوع چاي، نوع دم کردن چاي و تازهدم يا کهنهدم بودن آن روي شدت مضرات چاي تاثير بسزايي دارد.
اين کارشناس تغذيه افزود: تانن و کافئين موجود در چاي باعث ايجاد عوارض چاي بر بدن ميشوند و مصرف بالاي اين مايع چند عارضه مهم دارد که کاهش جذب آهن يکي از اين عوارض است، تاننهاي موجود در چاي در اثر مصرف بالا به آهن موجود چسبيده و از جذب آن جلوگيري کرده و وضعيت کمخوني ناشي از فقر آهن را حادتر ميکنند.
شمسيپور عارضه ديگر ناشي از مصرف بالاي چاي را افزايش اضطراب، استرس و بيقراري عنوان و خاطرنشان کرد: اين حالت به دليل کافئين بالاي موجود در چاي است که وارد بدن فرد ميشود، همچنين اين ماده منجربه سرکوب و جلوگيري از توليد هورمون ملاتونين که مخصوص خواب است، ميشود که کيفيت خواب را کاهش ميدهد.
وي اضافه کرد: تانن موجود در چاي به دليل خاصيت قابضي که دارد وقتي وارد معده ميشود، خصوصا زماني که خالي است، چون باعث ايجاد تحريکات گوارشي شده و منجربه به ايجاد حالت تهوع در فرد ميشود.
اين کارشناس تغذيه سوزش سر معده را يکي ديگر از عوارض مصرف بالاي چاي دانست و ادامه داد: کافئين اين عارضه را منجر ميشود و علت آن شل شدن دريچه ارتجاعي سر معده است و ورود اسيد از معده به مري را به دنبال دارد.
شمسيپور با تاکيد بر اينکه حد مصف چاي در بارداري اذعان داشت: کافئين موجود در چاي اگر بيش از حد مصرف شود سقط جنين را به دنبال دارد و در مواردي نيز تولد نوزاد با وزن کم را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان کرد: افراد مختلف در واکنش به تانن و کافئين موجود در چاي عوارض مختلفي را نشان ميدهند، بنابراين توصيه ميشود چاي به اندازه و تازهدم مصرف شود.
انتهاي خبر/1026ج